Home » Internet » Mijn kind heeft een lampionnenoptocht

Mijn kind heeft een lampionnenoptocht

In veel plaatsen wordt minstens een keer per jaar een lampionnen optocht voor kinderen gehouden. Natuurlijk loopt jouw kind ook mee en dus ga je op zoek naar een leuke lampion. Kinderen vinden het vaak helemaal geweldig om in een lampionnenoptocht mee te lopen, al was het alleen al vanwege het feit dat ze er later voor mogen opblijven dan normaal. Je kunt voor je kind een lampion kopen met een echt kaarsje, maar als je dat te gevaarlijk vindt dan kies je voor een lampion met een elektrisch lichtje op batterijen.

Voor meer info over lampionnen check dan onze site: https://lampionstore.nl/

Waar vind ik leuke lampionnen voor kinderen?

Een leuke lampion kun je in principe in ieder warenhuis kopen. Maar als je de deur niet uit wilt en als je wat meer keuze wilt dan is het internet een goed alternatief. Vooral meisjes zijn vaak dol op lampionnen en hen doe je vast een plezier met een roze exemplaar voorzien van een held uit een TV serie waar dochterlief graag naar kijkt. Al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw waren er lampionnen te koop met afbeeldingen van Barbie en My Little Pony waar veel meisjesharten sneller van gingen kloppen. Tegenwoordig is dat natuurlijk niet Andes, alleen zijn de helden veranderd in stripfiguren van deze tijd. Maar ook voor jongens zijn er leuke lampions te krijgen in wat stoerdere kleuren en dito afbeeldingen.

Sint Maarten

In bepaalde delen van ons land gaan de kinderen op 11 november met een lampion langs de deuren om snoepgoed op te halen. Tijdens Sint Maarten is het de bedoeling dat het kind bij ieder huis een versje zingt of opzegt en dat het dan als beloning wat lekkers krijgt. Deze traditie wordt vooral in de provincie Noord Holland in ere gehouden, in andere delen van ons land is dit minder gebruikelijk.

Rate this post

Plaats een reactie