Home » social media » Meer Succes met Facebook Ads met de juiste strategie

Meer Succes met Facebook Ads met de juiste strategie

Adverteren op social media wordt met de dag belangrijker voor bedrijven. Waar de focus enkele jaren terug nog op zoekmachines zat, zien steeds meer bedrijven de waarde van social media marketing in.

Social media is een totaal ander wereldje en niet te vergelijken met zoekmachinemarketing. De technieken en strategieën die je gebruikt om te scoren in Google zullen niet werken in Facebook of Instagram. Hier is een andere aanpak voor nodig.

Een social media marketing strategie dat werkt

Uit onderzoek is gebleken dat voordat iemand overgaat tot aankoop van een product/dienst gemiddeld 6 tot 8 interacties nodig heeft voordat hij ook daadwerkelijk zijn portemonnee trekt. Dit geldt zeker voor adverteren op social media. In dit artikel zal ik het over Facebook adverteren hebben, maar deze strategieën kun je ook toepassen op de andere social media kanalen.

Adverteren op Facebook

Wat je moet onthouden is dat personen op Facebook namelijk geen gerichte zoekintentie hebben. Je zult daarom eerst hun interesse moeten wekken voor je ze een betaald aanbod laat zien.

Voor je aan de slag gaat met adverteren op Facebook zul je eerst onderzoek moeten doen naar je ideale klant. Ga na wat ze interessant vinden en behoefte aan hebben. Ook kun je er op deze manier voor zorgen dat jouw advertenties alleen voor die mensen te zien zijn, die dit ook daadwerkelijk interessant vinden.

De advertentie strategie zoals ik deze presenteer in deze leze les, is ideaal voor Facebook. Het heet de Know-Like-Trust strategie.

Know-Like-Trust

Kort door de bocht gezegd, komt het hier op neer: we verkopen enkel aan mensen die al een gerichte interesse hebben getoond. Dat wil zeggen wanneer ze bijvoorbeeld je pagina een like hebben gegeven of wanneer ze bijvoorbeeld je site hebben bezocht of wanneer ze al klant van je zijn.

Wanneer je deze advertentiestrategie toepast zul je merken dat je veel makkelijker en natuurlijker kunt verkopen. Ook bespaar je hiermee advertentiekosten. Je zult merken dat wanneer je een koude campagne opzet en je pas gaat verkopen aan een warme doelgroep je dit veel meer resultaat oplevert.

Wat dit concreet inhoudt is dat je campagnes uit meerdere lagen zal moeten bestaan. De eerste laag zul je richten op nieuwe personen die je nog niet kennen. Het doel hiervan is om ze kennis te laten maken met je jou en wat je verkoopt. Je richt je dus op lezers, paginalikes en reacties.

Een tweede laag is om de personen uit de eerste laag ertoe te bewegen nu een aankoop bij je te doen. Dit is het moment dat je gaat adverteren met je product of dienst.

Je kunt er eventueel een derde laag aan toevoegen voor duurdere of gerelateerde producten.

Je zult merken dat je met zo een strategie makkelijker en goedkoper kunt adverteren. Probeer het maar.

Rate this post

Plaats een reactie