Home » Niet gecategoriseerd » Meer sales door professionele producttesten

Meer sales door professionele producttesten

In 2015 zijn er meer webshops dan fysieke winkels gekomen. In totaal telt Nederland nu ruim 100.000 webshops. De groei is te verklaren door het beeld dat het eenvoudig geld verdienen is en het gemak waarmee een webshop tegenwoordig gebouwd kan worden. Je hoeft er geen programmeur meer voor te zijn. Maar veel online ondernemers vergeten dat na het bouwen van de website de echte uitdaging pas echt begint. De strijd met de concurrentie om de hoogste posities in Google.

Belang van goede teksten

Veel webshops maken gebruik van de standaard productomschrijvingen die de leverancier aanlevert. Dat is erg onverstandig, omdat er soms wel tot 1000 webshops zijn die dat doen. Het gevolg is dat al die webshops dezelfde teksten op hun website hebben. Dat is nadelig omdat Google gekopieerde tekst laag waardeert en omdat de teksten vaak niet overtuigend en aantrekkelijk geschreven zijn.

Daarom is het verstandig om door professionele tekstschrijvers productteksten te laten schrijven. Zo krijgt uw webshop unieke content en content dat converteert. Professionele tekstschrijvers zorgen ervoor dat de aandacht van de lezer getrokken wordt en dat de bezoeker uw webshop als autoriteit gaan zien. Dat heeft gegarandeerd een positief effect op het aantal sales.

Eisen aan een producttekst

Een goede producttekst is:

  1. Geschreven volgens het AIDA-model

Het AIDA-model is een goede manier om lezers te converteren. AIDA staat voor Attention, Interest, Desire, Action.

  1. Foutloos

Een goede tekst is altijd foutloos. Lezers storen zich aan duidelijke taal- of spelfouten

  1. SEO geoptimaliseerd

De producttekst moet bijdragen aan de vindbaarheid van een product. Juist gebruik van trefwoorden is een must.

  1. Zonder jargon

Schrijf een tekst altijd zo dat iedereen het kan begrijpen. Vaktechnische termen zijn taboe.

Waarom productteksten.nl

Productteksten.nl is in het leven geroepen om webshops van goede productomschrijvingen te voorzien. Inmiddels hebben wij al voor talloze landelijk gerenommeerde en minder bekende webshops de productteksten geschreven. Ons team van uitsluitend professionele tekstschrijvers kan grote opdrachten aan en helpt de sales van uw webshop stijgen. Vandaag in professionele productomschrijvingen investeren betekent morgen profiteren.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Rate this post

Plaats een reactie