Home » Gezondheid » Het Mediterraan Dieet is gezond

Het Mediterraan Dieet is gezond

mediterraan dieetHet Mediterraan Dieet.

Heeft u van alles geprobeerd om af te vallen, maar lijkt niets te werken? Dan zou u het mediterraan dieet kunnen proberen.

Bij dit dieet hoeft u uzelf niet uit te hongeren, niet overdreven te gaan sporten of voedingssupplementen te nemen en door veel mensen wordt het volgen van dit dieet als erg lekker ervaren.

Het Mediterraan Dieet is een dieet waar veel mensen succesvol mee zijn afgevallen.

U dient alleen uw voedingspatroon aan te passen zoals beschreven in het dieet. Als u dat doet en u houdt zich aan dit voedingspatroon dan bent u verzekerd van een slank lichaam voor zolang als u wilt. Om het jojo-effect tegen te gaan dient u zich wel aan dit dieet te houden. Als u nadat u uw ideale lichaam heeft bereikt weer gaat eten zoals van tevoren, dan zult u weer aankomen.

Een groot voordeel van dit dieet is dat het erg gezond is en ook lekker wordt ervaren door de meeste mensen.

Het dieet is gebaseerd op de eetgewoontes van de mediterrane keuken. Veel recepten die u kunt klaar maken komen uit de traditionele keuken van Spanjaarden, Italianen, Portugezen en Grieken.

De traditionele keuken van deze Middellandse Zeegebieden bestaat uit vis, vlees, groente, fruit, olijfolie, peulvruchten en noten. Het beste is om alle ingrediënten vers klaar te maken, helaas is dit hier meestal niet mogelijk omdat u de meeste ingrediënten uit de supermarkt zult halen. Ook worden de meeste ingrediënten in Nederland niet vers aangeboden. Toch zal dit dieet zeker effect hebben als u zich aan dit dieet houdt.

Een groot voordeel van dit dieet is dat het niet zoveel extra hoeft te kosten, het gaat eigenlijk alleen maar om andere ingrediënten en slim inkopen.

Door dit dieet te volgen zult u de keuken ook weer wat meer gaan waarderen, dan u voorheen deed tijdens alle andere diëten. U mag ook zoveel eten als u zelf wilt, u hoeft niet bang te zijn dat u daardoor alleen maar meer aankomt. U kunt dus weer gaan genieten van lekker en gezond eten.

De truc van dit dieet is dat u minder tot geen slechte voedingsmiddelen tot u neemt. U eet geen onverzadigde vetten meer, slechte koolhydraten enzovoorts. Deze ingrediënten zijn helaas wel veel terug te vinden in de Nederlandse keuken. Door veel aardappelen te eten zult u zien dat u wat dikker wordt door het zetmeel dat in de aardappelen zit.

Een bijkomend voordeel van dit dieet is ook dat het heel erg gezond is. In de jaren 60 toen veel mensen in het Middellandse Zeegebied deze keuken nog volgde, kwamen overgewicht, kanker, diabetes en hart- en vaatziektes bijna niet voor. Dit kwam door het gezonde eten en de levensstijl die deze mensen volgde.

Het is dus zowel goed voor je spijsvertering alsook voor je gezondheid. Kortom, het is zeker een aanrader om dit dieet eens te volgen. Daarbij is het erg lekker en u mag er zoveel van als u zelf wilt.

Als u ervoor kiest dit dieet te proberen, dan zult u zien dat u de mediterrane keuken echt gaat waarderen.

Wil je meer weten over dit dieet bezoek dan eens de mediterraan dieet pagina van Mieke.

Rate this post

Plaats een reactie