Home » Beauty en verzorging » Medische vertalingen

Medische vertalingen

Vertalen is een vak apart. Het goed en volledig vertalen van een tekst in een andere taal, zonder daarbij de nuance en de bedoeling van de oorspronkelijke tekst te verliezen is geen eenvoudige opgave. Voor een getrainde vertaler echter is het natuurlijk gesneden koek.

Als vertaalbureau, gevestigd in Groningen werkt een vast team van 20 vertalers dagelijks aan het vertalen van uiteenlopende opdrachten. Dit zijn niet alleen medische vertalingen, maar ook vertalingen van bijvoorbeeld marketingteksten, software, het vertalen van websites of het vertalen van juridische documenten zoals vonnissen en correspondentie.

Bij een goede vertaling zijn een aantal zaken van belang:

  • Uiteraard de kwaliteit van een vertaling. Vanuit ons kantoor werken met name Engels Nederlands en Nederlands Engels vertalers, maar door samen te werken met een uitgebreid netwerk van professionals is het mogelijk in alle talen topkwaliteit te leveren.
  • Snelheid. Zeker bij technische documenten, medische documenten en marketing documenten is snelheid van groot belang. Bij grote projecten met meer dan 20.000 woorden, maar ook bij kleine projecten werkt het team met strakke deadlines. Een vertaling kan op die manier binnen enkele dagen netjes worden afgeleverd.
  • Kwaliteitscontrole. Als je zelf de taal niet spreekt waarin een document vertaald moet worden is de interne kwaliteitscontrole van het vertaalbureau van groot belang. Door te voldoen aan de ISO-9001 norm en andere keurmerken waarborgen we de kwaliteit van vertalingen.

Medische vertalingen

Van oudsher is Global textware een vertaalbureau met een specialisme in het vertalen van medische teksten. Medische vertalingen vereisen veel aandacht van de vertaler en dienen zo mogelijk nog zorgvuldiger vertaald te worden, met aandacht voor detail. Niet alleen medische vertalingen voor handleidingen, maar ook vragenlijsten, medische documenten en bijsluiters passeren regelmatig de revue. Hierdoor bouwen ook onze vertalers expertise op en leren ze specifiek vakjargon eenvoudig herkennen.

Voor wie op zoek is naar een betrouwbare partner in vertalingen die inmiddels al bijna 20 jaar actief is in Nederland is Global textware absoluut het overwegen waard. Scherpe tarieven zijn uiteraard vanzelfsprekend.

 

Rate this post

Plaats een reactie