Home » Winkelen » Marketing voor de feestdagen

Marketing voor de feestdagen

Voor de feestdagen is marketing erg belangrijk. Er kan extra omzet worden gemaakt, omdat mensen meestal massaal inkopen gaan doen. Zowel voor het eten tijdens de feestdagen als voor cadeaus. Het is dus slim om hier goed op in te spelen door middel van marketing. Mensen zijn dan eerder geneigd om over te gaan tot aankoop. Er zal veel concurrentie zijn die allemaal de aandacht van de consument proberen te trekken. Het is dus belangrijk om hier tussen op te vallen. Je kunt zowel online als offline marketingacties voor de kerst verzinnen. Voor de online marketing kun je de hulp inschakelen van een online marketing bureau.

Online

Online is er een heleboel wat je kunt doen voor kerst. Je kunt mailings sturen, actief zijn op social media of de website optimaliseren. Om erachter te komen wat de beste optie is voor jouw bedrijf, kun je eens contact opnemen met een online marketing bureau. Het is in ieder geval belangrijk om online aanwezig te zijn, dit is namelijk te plek waar jouw potentiële klanten ook te vinden zijn. Door bijvoorbeeld het posten van relevante content op je website of op Facebook, kun je de betrokkenheid van je klanten vergroten. Tips voor eten, kleding of make-up tijdens de feestdagen kunnen altijd van pas komen.

Offline

Offline is er natuurlijk ook een heleboel wat je kunt bereiken. Als je potentiële klanten door de winkelstraten struinen, wil je natuurlijk dat ze jouw winkel binnenkomen. Dit doe je door prachtige etalages, die je natuurlijk helemaal inricht in de kerstsfeer. Ook door acties en aanbiedingen kun je je klanten naar je winkel trekken. Als je klanten zich eenmaal in je winkel bevinden, is het natuurlijk de bedoeling dat ze overgaan tot aankoop. De sfeer in je winkel moet fijn zijn en de klant een welkom gevoel geven. Ook moeten de medewerkers de klant netjes kunnen helpen. Als de klant eenmaal tot aankoop overgaat, moet dit ook netjes worden afgehandeld. Als de consument een cadeau koopt, moet dit dus mooi ingepakt kunnen worden. Dit zorgt allemaal voor een complete totaalbeleving van de klant.

 

Om een goede marketingcampagne voor jouw bedrijf te bedenken, kun je de hulp inschakelen van een online marketing bureau.

 

snowman-321034_640 (1)

Rate this post

Plaats een reactie