Home » Niet gecategoriseerd » Licht in het onderwijs

Licht in het onderwijs

Betere leerprestaties door juiste terreinverlichting

Leerprestaties

Het is algemeen bekend dat het kiezen van terreinverlichting voor uw onderwijsinstelling van significante invloed is op het humeur en de prestaties van zowel de leerlingen als de docenten. Kinderen die te weinig licht krijgen, kunnen eerder last krijgen van concentratieproblemen. Bovendien kunnen sommige kinderen vermoeid en onrustig worden. Door het kiezen van de juiste vorm van verlichting, kunt u dus de eerste stap zetten naar beter onderwijs!

Energiebesparing

Daarnaast is terreinverlichting natuurlijk een grote kostenpost voor veel bedrijven en instellingen, aangezien het gemiddeld zo’n 30% van alle energie verbruikt. Met de juiste verlichting kunnen dus niet alleen de prestaties omhooggaan, maar kunt u ook besparen op uw energierekening. Onderstaande tips helpen hierbij:

1. Vervang Tl-verlichting
Door de Tl-buizen te vervangen, bespaart u al gauw 20 tot 80 procent elektriciteit.

2. Zorg voor zoveel mogelijk daglicht
Voldoende daglicht maakt het gebruik van kunstmatige verlichting overbodig. Bovendien is natuurlijk daglicht of kunstmatig licht met een natuurlijke gloed optimaal voor de leerprestaties.

3. Vervang halogeenlampen
Halogeenlampen zijn gloeilampen, en zijn hierdoor minder goed voor het milieu. Daarbij hebben deze lampen een relatief korte levensduur en geven ze trillingen in het licht. Spaarlampen zijn een oplossing voor de levensduur, maar niet voor de trillingen.

De oplossing

Op basis van bovenstaande informatie, blijkt LED verlichting de ideale verlichting voor scholen en onderwijsinstellingen. Het is een trillingvrije en egale lichtbron die natuurlijk licht afgeeft, waardoor de werkprestaties geoptimaliseerd worden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om rood licht in de ochtend en blauw licht in de avond te gebruiken.

Ook wat betreft de energierekening is LED verlichting aan te raden. Met deze verlichting bespaart u minimaal 65% van de energiekosten ten opzichte van andere verlichting, zoals de veelgebruikte tl-buizen. Daarnaast zijn LED lampen veel milieuvriendelijker, omdat deze tien keer langer mee gaan. Dit betekent ook dat u de lampen maar heel af en toe hoeft te vervangen.

LED lampen zijn er in allerlei soorten en maten en kan in bestaande gebouwen worden toegepast. Momenteel wordt het al veel gebruikt in het onderwijs, en u kunt de volgende zijn! Zonder al te veel moeite kunt u kiezen voor de terreinverlichting die zowel de prestaties als ook het energieverbruik optimaliseert.

Rate this post

Plaats een reactie