Home » bromfietsverzekering » Leuk beroep: stukadoor

Leuk beroep: stukadoor

Kun jij netjes werken? En hou je ervan om met je handen te werken? Dan is het misschien iets voor jou om aan de slag te gaan als stukadoor. Een stukadoor is een echte vakman (of vrouw) die een pand mooi afwerkt. Het is een erg veelzijdig beroep omdat je op veel verschillende plekken werkt. Als je nieuwsgierig bent naar dit beroep, lees dan snel verder. Weet je al zeker dat dit is wat je wil? Kijk dan snel bij vacatures voor stukadoor.

Wat doet een stukadoor?
Als stukadoor werk je een gebouw dat al staat mooi af. Met pleisterwerk maak je de muren en de plafonds mooi egaal. Je maakt bijvoorbeeld de buitengevels en binnenwanden af met gips en cementspecie. Het kan gaan om een gebouw dat net gebouwd is of om een renovatie. Bij een renovatie maak je de zwakke ondergronden weer sterk door ze te repareren en door afwerklagen aan te brengen. Het leuke aan het werk als stukadoor is dat het erg afwisselend is. De ene keer werk je bij een nieuwbouwproject, de andere keer werk je aan het onderhoud van een ouder gebouw. Het kan om verschillende soorten gebouwen gaan. Denk aan scholen, ziekenhuizen, woonhuizen, bedrijven enzovoorts.

Past het bij jou?
Als je dus graag met je handen werkt en iemand bent die graag resultaat ziet, is stukadoor dus echt iets voor jou. Natuurlijk is er wel een aantal eigenschappen die je moet bezitten wanneer je aan de slag wilt gaan als stukadoor. Het is belangrijk dat je sociaal bent, aangezien je de klant moet adviseren en oplossingen voor de klant moet bedenken. Het is van belang dat je veelzijdig bent, omdat je meerdere technieken moet beheersen. En dat je gedetailleerd kunt werken, omdat er bij stucen en restaureren veel precisie komt kijken. Alles moet er hetzelfde uitzien.

Opleiding en salaris
Als je stukadoor wilt worden, moet je een opleiding tot stukadoor volgen op niveau 2 van het MBO. Als stukadoor is er altijd wel werk te vinden, aangezien huizen altijd moeten worden gebouwd. Mensen kunnen niet zonder huizen. Je kunt ervoor kiezen om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer. Natuurlijk kun je ook voor een stukadoorsbedrijf gaan werken. Het brutosalaris van een stukadoor varieert ongeveer tussen de 1650 en 3000 euro per maand. Als je op dit moment begint aan een opleiding tot stukadoor, ben je verzekerd van een baan. Zo goed is de arbeidsmarkt in de bouw op dit moment.

Rate this post

Plaats een reactie