Home » Financieel » Leren beleggen

Leren beleggen

 

Leren-beleggen

Steeds meer mensen besluiten om te starten met beleggen in aandelen. Echter, voordat je hier succesvol in kunt worden is het belangrijk om te leren hoe beleggen precies in zijn werk gaat en met welke valkuilen je zoal rekening moet houden. Om je hierbij te helpen bieden we je in dit artikel een aantal tips aan.

Trends herhalen zich vaak

Natuurlijk bieden eerder behaalde resultaten geen garantie voor de toekomstige resultaten van een belegging. Echter, door terug te kijken naar het verleden kun je wel een beeld vormen van hoe een bedrijf het over de gehele linie doet. Zeker wanneer er ook nog eens weinig wordt geschoven in de directiefuncties en je dus weet wie er aan het roer staan bij een onderneming waarin jij wilt investeren, kun je voor jezelf een totaalplaatje schetsen van het bedrijf en de mensen achter het bedrijf.

Wanneer je door de tijd heen eigenlijk alleen maar goede resultaten ziet, dan zegt dat vaak iets over het bedrijf en het management daarvan. Hoewel dergelijke inzichten geen garanties geven, kun je er wel sneller vanuit gaan dat de kans op slechte resultaten in de toekomst relatief klein kan zijn als de resultaten door de jaren heen altijd goed waren.

Sluit je aan bij een club van beleggers

Vergis je niet, beleggingsclubs zijn niet enkel bedoeld voor de elite beleggers. Sterker nog, er zijn zat voorbeelden waarin een beleggingsclub uit ervaren beleggers bestaat die worden aangevuld door starters. Op zich is een dergelijke samenstelling van een club eigenlijk helemaal niet zo gek. Starters brengen immers vaak de nieuwste theoretische kennis in de club en de ervaren beleggers kunnen de starters op hun beurt behoeden voor veel gemaakte fouten. Ben je nieuwsgierig over hoe een lidmaatschap bij een beleggingsclub in zijn werk kan gaan? Lees dan meer over een beleggingsclub.

Beleggen

Weet wanneer een aandeel zijn hoogtepunt heeft bereikt

Wanneer we terugkijken naar het verleden, zien we dat er diverse voorbeelden zijn waarbij mensen er op den duur van overtuigd waren dat een belegging enkel winst kon genereren. Wanneer dit moment was bereikt, werd het tegendeel vaak binnen afzienbare tijd realiteit en daalde de waarde van de desbetreffende belegging. Kortom, probeer een zo goed mogelijk beeld voor jezelf te schetsen van wanneer een aandeel zijn hoogtepunt heeft bereikt en bekijk op dat moment of je je beleggingen zou moeten verkopen.

Het belang van een veiligheidsmarge

Zoals we eigenlijk al meerdere malen in dit artikel hebben aangegeven, kun je nooit met zekerheid weten wat er in de toekomst met een belegging gaat gebeuren. Dit is dan ook de reden waarom veel beleggers een veiligheidsmarge hanteren bij iedere aankoop die ze doen. Het voordeel hiervan is dat wanneer je belegging de eerder opgestelde verwachtingen helaas niet realiseert, je toch nog een soort van buffer hebt ingebouwd voor wat betreft de inkomsten uit de belegging.

Meer over beleggen

We hopen dat je onze gegeven tips waardevol vond en dat je er in de praktijk ook daadwerkelijk iets aan hebt. Wil je meer weten over beleggen en het leren beleggen in aandelen? Bekijk dan eens de website van verstandige beleggers, deze website richt zich op mensen die zonder onnodige risico’s willen beleggen in aandelen. Behoor je tot deze groep? Dan is het absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen op deze site.

Rate this post

Plaats een reactie