Home » Internet » Hoe repareer je een krasje op een houten vloer?

Hoe repareer je een krasje op een houten vloer?

Heb je geen keuze kunnen maken uit de diverse coatingvloeren en ben je daardoor toch voor de houten vloer gegaan? Dit kan, maar een houten vloer neemt ook verschillende nadelen met zichzelf mee. Een groot nadeel is dat er makkelijk zichtbare krassen op het hout komen. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld het dragen van hakken of met het schuiven van meubels. De vloer compleet vervangen is meestal geen optie in verband met tijd en geld, en daarom gaan we het in deze blog hebben over het camoufleren van de krasjes.

Hoe ga je te werk?

Je kan de houten vloer vervangen door de gietvloer. Maar als je toch een krasje wil repareren dan kan je een was-set kopen. Zo kan je in drie stappen je houten vloer weer gloednieuw laten lijken.

  1. Maak het beschadigde gedeelte van de vloer schoon en zorg dat er geen vuil of splinters meer inzitten.
  2. Pak je was-set (met soortgelijke kleur als het hout), smelt het was en zorg dat het in de beschadiging op je houten vloer komt.
  3. Laat het vervolgens een minuutje afkoelen, zorg dat je in die minuut de was goed wrijft zodat er geen overtollige was op je houten vloer blijft plakken.
  4. Je vloer ziet er weer als nieuw uit!

Waar moet je op letten?

Let bij het uitkiezen van je was-set goed op de kleur. Wanneer je namelijk een andere kleur pakt dan die van je houten vloer blijft het een permanente vlek. Probeer de was-set ook zo min mogelijk te gebruiken. Heb je een paar vlekjes die je opgevuld moet hebben, dan is het niet erg. Maar je kunt je voorstellen dat als je halve planken gaat vullen met was dat dit er niet mooi uitkomt. Wanneer het voorkomt dat je een halve plank zou moeten opvullen, is het slimmer om een compleet nieuwe houten (of een andere soort) vloer te laten leggen.

Rate this post

Plaats een reactie