Home » Huis » Kozijnen isoleren

Kozijnen isoleren

Een van de manieren om de kou beter buiten te houden en de warmte beter binnenshuis te houden is het isoleren van de kozijnen. Er zijn allerlei manieren om uw woning te isoleren. Bijvoorbeeld door middel van dakisolatie, vloerisolatie of zolderisolatie. Kozijnen isoleren is iets waar men over het algemeen minder snel aan denkt. Maar ook dat helpt goed en vakmannen op het gebied van isolatie helpen u bij het isoleren van uw kozijnen.

Hoe kunt u kozijnen isoleren?

Er ontstaan snel kieren en naden bij uw ramen. Die kleine openingen zorgen dat er koude lucht van buiten naar binnen komt; het gaat tochten. Van de tocht dat dit veroorzaakt wordt niemand blij. Het zorgt ervoor dat het koud is in huis en dan lopen de koude rillingen over uw rug. Als het koud is in huis zetten de meeste mensen al snel de verwarming wat hoger, wat ook weer slecht is voor het milieu. Bovendien wordt u ook niet vrolijk van een hogere energierekening. Zorgen dat de kozijnen minder tocht doorlaten is dus altijd een goede keuze. Kozijnen kunt u vaak zelf doen, zoals het aanbrengen van tochtstrips en zorgvuldig klussen, zodat er geen kieren ontstaan. Maar een expert op het gebied van isolatie zal het hoogste rendement behalen en de isolatie zal ook het langst meegaan. Een expert weet precies welk materiaal het best gebruikt kan worden en welke technieken het best passen bij elke situatie.

Isoleren, maar ook ventileren

Hoewel goede isolatie de warmte binnenhoudt, raden wij aan om niet alle kieren en naden in huis dicht te maken. De kieren onder de deuren binnenin uw woning zijn bijvoorbeeld nodig voor de ventilatie. Zijn wel bijna alle kieren en naden gedicht, dan moet er extra gelet worden op de ventilatie. Voor de gezondheid is het essentieel dat er een goede toe- en afstroom van frisse lucht is in huis. Na het isoleren uw kozijn is het dus belangrijk om te checken of er nog genoeg ventilatie in huis is. Een specialist op het gebied van isolatie weet precies hoe dit het best kan. Een vakman inhuren om de kou beter buiten te houden en de warmte beter binnenshuis te houden is dus een uitstekend idee.

Rate this post

Plaats een reactie