Home » Gezondheid » Koude neus voorkomen

Koude neus voorkomen

Heb je vaak last van een koude neus? Een koude neus kan meerdere oorzaken hebben. In dit artikel is kort opgesomd wat dit kan betekenen en hoe je het kunt voorkomen.

Koude neus

Het wordt veroorzaakt door verschillende oorzaken. Allereerst kan er sprake zijn van een slechte doorbloeding. De kleine bloedvaten trekken dan samen waardoor de neus koud wordt.

Een andere oorzaak kan het Fenomeen van Raynaud zijn. Hierbij worden ook verschillende lichaamsdelen plots koud.

Ook een te trage schildkier kan de oorzaak zijn. Je schildklier kan dan geen schildklierhormonen aanmaken, waardoor het lichaamsdeel koud wordt.

Deze aandoeningen komen vaak voor. Het is dus niet geheel ondenkbaar dat een van deze aandoeningen de oorzaak is van jouw neus.

Voorkomen

Het is lastig om een koude neus te voorkomen. Echter kun je wel je best doen door ervoor te zorgen dat je veel beweegt. Veel beweging zorgt voor een betere doorbloeding en dat resulteert weer in minder last van een neus die koud is. Extra vitaminen kan ook de sleutel zijn om er vanaf te komen. Tot slot kan zelfs een massage werken om van de koude neus af te komen. Raar maar waar! Ga eens even lekker zitten voor een relaxte neusmassage.

Rate this post

Plaats een reactie