Home » Cultuur en maatschappij » Kinderen krijgen les in ‘zeezwemmen’

Kinderen krijgen les in ‘zeezwemmen’

In de discussie om het schoolzwemmen en de steeds slechter wordende zwemvaardigheid van kinderen is er een nieuwe soort zwemles opgedoken: zwemles in de zee. Zwemmen in de zee is namelijk heel anders zwemmen dan in een zwembad. In de zee hoef je alleen geen zorgen te maken dat je tegen de zwembadtrap aanzwemt.

Zomeractiviteit

De zwemles wordt gegeven door zwemjuf Eva in de Noordzee. Normaal geeft Eva les in zwembaden aan schoolkinderen die oefenen voor het behalen van hun zwemdiploma’s. In de zomer worden er echter geen schoolzwemlessen gegeven en daarom heeft Eva besloten om in de vakanties zwemles in zee te geven aan kinderen die zich ervoor opgeven.

Gevaarlijke situaties

Eva pleit voor meer zwemscholen die lesgeven in zee zwemmen. Het zwemmen in de zee is namelijk heel anders dan zwemmen in een zwembad en brengt daardoor ook meer gevaarlijke situaties met zich mee. Kinderen kunnen sneller in paniek raken door de stroming, harde golven of de wind. Het komt ook vaak voor dat kinderen die in zee zwemmen afdrijven van hun ouders. Ze raken dan in paniek en dat kan gevaarlijk zijn.

Vaardigheden

Tijdens de zwemles van Eva leren kinderen om te gaan met de stroming en hoge golven. Om mee te doen aan de zwemles moeten kinderen minstens beschikken over zwemdiploma B aangezien ze goed mee moeten kunnen met het niveau. Eva moet daarnaast toezicht houden op haar klas en daarom kunnen er niet teveel kinderen in een klasje meedoen. Of er al een wachtrij is, is onbekend.
Als de vakantie weer voorbij is en de kinderen weer naar school gaan gaat Eva weer terug naar de zwembaden om les te geven. Zwemles geven staat haar dicht naar het hart en ze roept kinderen en ouders dan ook op om na te denken over deze speciale zwemlessen. De kans dat een kind in zee net zo goed kan zwemmen als in het zwembad is namelijk niet groot.

Rate this post

Plaats een reactie