Home » Educatie en werk » Een andere kijk op sales

Een andere kijk op sales

Over de sales bestaan vele vooroordelen. Een harde wereld die bestaat uit gladde verkoop mannetjes met hun mooie praatjes. Bij de meeste verkopers krijg je meteen het gevoel dat ze wat van je willen en dat heeft juist het tegenover gestelde effect. Het grootste gros van de Nederlanders heeft er een hekel aan om thuis gestoord te worden door dit stereotype verkoper. Ook in de winkelstraat lopen we er graag met een grote boog omheen. Heel onaardig eigenlijk, want de meeste mensen die huis-aan-huis werk doen studeren nog. Zij zien dit als bijbaantje. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer banen in de sales. Denk aan de mensen die in de winkels staan, functies in de binnen- en buitendienst en sales manager. Het wordt vaak als een harde wereld gezien, waarbij het draait om het verkopen, de resultaten en het  geld. Als je kijkt naar de beste sales mannen ter wereld, zie je dat deze juist een tegenovergestelde houding hebben.

 

Mensen helpen

De mensen die de sales goed begrijpen, weten dat je niet alleen maar de focus moet leggen op het verkopen. Als verkoopmedewerker, medewerker binnendienst of buitendienst of sales manager is het veel belangrijker dat je de mensen echt wilt helpen. Mensen moeten niet het gevoel krijgen dat je iets van hen moet, maar ze moeten het idee hebben dat jij hen echt begrijpt en wilt helpen, zonder dat daar wat tegenover staat. Het gaat om het opbouwen van betrouwbare relaties. Uiteindelijk leidt dit tot beter resultaat en meer verkoop. Mensen komen graag bij jou terug en vertrouwen jou en daarom boek jij zoveel succes. Dit zie je ook terug bij de allerbeste verkopers. Dit zijn geen harde mannen met gladde praatjes, dit zijn juist erg nobele mannen die oprecht een ander willen helpen. Zij komen om jou iets brengen waar je beter van wordt en zullen nooit opdringerig zijn.

 

Verkoopskills

Zit het ook in jou om mensen te helpen en ben jij erg sociaal? Dan is de sales wellicht wat voor jou. Het is wel belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan en een entertainer bent. Je moet passie kunnen halen uit het feit dat jij andere mensen helpt. Het is wel belangrijk dat je opereert vanuit die andere kijk op de sales. Iets brengen waar mensen wat aan hebben en voor de lange termijn relaties gaan.

success-663328_640

Rate this post

Plaats een reactie