Home » Computer » Het kiezen van een laadpaal voor jouw elektrische voertuig

Het kiezen van een laadpaal voor jouw elektrische voertuig

Je hebt een elektrische auto, maar komt er al snel achter dat die openbare laadpalen niet echt een optie zijn. Urenlang langs een koude snelweg staan is ook niet echt een optie. Ook is het gans onmogelijk om precies zo in te plannen dat je exact altijd een volle auto hebt. De enige keuze die je echt hebt is op zoek gaan naar een laadpaal voor je elektrische auto. Bij de zoektocht naar een laadpaal heb je nogal wat keuzes en dat maakt de zoektocht naar een laadpaal zo lastig. Daarom geef ik je in deze blog twee tips voor de zoektocht naar een elektrische laadpaal.

Snel opladen of niet snel opladen?

Wanneer je een auto hebt die snel laden ondersteund zou ik zeker voor een dergelijke functie gaan. Dit kan uren schelen bij het opladen van je auto. Let er echter wel op dat je vaak krachtstroom nodig hebt van je energiemaatschappij. Meestal moet je hier een extra afsluiting voor aanschaffen. Neem hiervoor contact op met je energieleverancier. Wanneer je dit al hebt en je auto ondersteund snelladen, zou ik hier zeker gebruik van maken.

Slim of dom?

Een domme laadpaal is in principe gewoon een stroompunt in de tuin. Niets meer en niets minder. Met een slimme laadpaal kun je het exacte verbruik meten. Dit is handig wanneer je een elektrische auto hebt van de zaak, maar een laadpaal voor thuis zoekt. Ook je boekhouder zal hier extreem blij mee zijn.

Succes

Succes met de zoektocht naar een passende laadpaal. Ik hoop dat er iets voor je tussen zit.

1/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie