Home » Educatie en werk » Kerstmarkten toegankelijk voor scootmobielgebruikers

Kerstmarkten toegankelijk voor scootmobielgebruikers

Het is nog even aftellen tot de gezellige kerstdagen officieel starten, maar de kerstsfeer heerst al volop in Nederland. De straten zijn versierd met lichtjes, speciale kerstkoopavonden worden georganiseerd en traditiegetrouw worden er overal in Nederland en daarbuiten – denk aan Duitsland, Oostenrijk en België – kerstmarkten gehouden. Maak van de kerstperiode de warmste en gezelligste periode van het jaar door een bezoek aan een Nederlandse kerstmarkt te brengen! Scootmobiel Comfortabel heeft speciaal voor jou een selectie gemaakt van scootmobiel vriendelijke kerstmarkten.

#1 Kerstmarkt Valkenburg aan de Geul

In onze zoektocht naar kerstmarkten die toegankelijk zijn voor scootmobielen, rolstoelen en rollators stuitten we vrijwel meteen op Kerstmarkt de Fluweelengrot. Deze kerstmarkt wordt al voor de negentiende keer gehouden in de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul. Het adres van deze leuke kerstmarkt is Daalhemerweg 27.

Van 18 november t/m 23 december 2016 kun je tijdens deze kerstmarkt bij diverse stands rondsnuffelen voor leuke kerstspullen en cadeau-artikelen. Daarnaast kun je natuurlijk ook heerlijke hapjes en drankjes bij de stands nuttigen. Het allerleukste van deze kerstmarkt vinden wij echter de sprookjesachtige omgeving! De oude muurschilderingen, de verborgen 18e-eeuwse kapel en stands met prachtige kerstversieringen. Deze kerstmarkt is werkelijk waar een plaatje.

#2 Kerstmarkt Den Haag

Niet alleen de kerstmarkt in Valkenburg aan de Geul is goed toegankelijk voor scootmobielgebruikers, rolstoelen en rollators. Ook in Den Haag, tijdens de Royal Christmas Fair, wordt er rekening gehouden met de toegankelijkheid van de kerstmarkt voor minder validen. Bij de ingang van de markt zijn er bijvoorbeeld speciale invalidenparkeerplaatsen te vinden. Hier kan op vertoon van een officiële parkeerkaart gebruik van worden gemaakt.

De Royal Christmas Fair in Den Haag wordt gehouden van 15 december t/m 23 december op Het Lange Voorhout. Het is een sfeervolle kerstmarkt in het centrum van Den Haag met diverse stands en optredens van onder andere kinderkoren, magiërs en theatergroepen. Op de grotere paviljoens zijn loopplanken aangebracht en de tuin is in zijn geheel verhard, deels met grind. Alleen de kleinere stands van de kerstmarkt in Den Haag zijn minder goed toegankelijk.

#3 Kerstmarkt Maastricht

De laatste kerstmarkt die wij in dit artikel willen aanstippen is de kerstmarkt in Maastricht. Deze markt is al geopend sinds 2 december 2016 en duurt t/m 1 januari 2017. Omring jezelf met winterse kerstsferen tijdens een bezoek aan deze nostalgische kerstmarkt met reuzenrad en overdekte schaatsbaan. De markt wordt georganiseerd in het centrum van Maastricht, op het Vrijthof plein, waardoor deze markt ook uitstekend is voor scootmobielgebruikers.

 

Rate this post

Plaats een reactie