Home » Cultuur en maatschappij » Kerstborrel op de zaak

Kerstborrel op de zaak

Niet ieder bedrijf houdt een kerstborrel, maar de bedrijven die het doen, hebben dit meestal tot in de puntjes verzorgt. Iedereen is eerder klaar met werken en blijft gezellig hangen voor de kerstborrel. Een leuk, gezamenlijk moment voor alle collega’s. Tijdens de borrel kan er over van alles en nog wat gepraat worden. Over werk, maar natuurlijk ook over allerlei privé zaken. Het breekt even de werksfeer en zorgt er voor dat collega’s elkaar wat beter kunnen leren kennen buiten het werk om. Bier en wijn is er in overvloed en taxi’s zijn geregeld. Maar houdt je de kerstborrel in-house? Of huur je een zaaltje of restaurant? Wat moet je eigenlijk nog meer regelen?

Uitnodiging

Een kerstborrel houden zonder een uitnodiging te versturen kan natuurlijk niet. Alle medewerkers moeten op tijd op de hoogte gebracht worden zodat zij hier rekening mee kunnen houden in hun planning. Rond kerst heeft iedereen het altijd druk. Planning is dus erg belangrijk voor velen. De meesten kunnen vaak de 1e en 2e kerstdag niet. Vrij logisch ook aangezien iedereen deze dagen altijd vrij heeft. Plan de kerstborrel dus altijd een paar dagen voor kerst zelf. Op deze manier heb je de meeste kans op een zo groot mogelijke op komst.

Het kerstpakket

De kerstborrel is een uitstekend moment om een kerstpakket te overhandigen. Maar deze moet wel samen worden gesteld van te voren. Er zijn verschillende manieren om een leuk kerstpakket te geven. Je kunt ze kant en klaar kopen via een b2b bedrijf of ze laten samenstellen door een bedrijf, maar het leukste is natuurlijk om ze zelf samen te stellen. Wanneer je de kerstpakketten zelf samenstelt kun je deze afstemmen op de werknemers. Zo kun je producten erbij doen die iets te maken met het bedrijf of kun je per werknemer een ander pakket geven. Waar het uiteindelijk om draait is dat alle medewerkers een leuk pakketje mogen ontvangen.

Eten tijdens de borrel

Tijdens een borrel wordt er niet alleen maar gedronken. Hapjes worden ook genuttigd. Je kunt kiezen voor de economisch verantwoorde aanpak door zelf inkopen te doen. Maar je kunt ook een catering bedrijf alles laten verzorgen. Op deze manier heb je altijd wat lekkers, wat je zelf vaak niet kunt maken. Vaak kun je zelf ook wensen doorgeven. Op http://www.janlinders.nl/ kun je allerlei leuke kerstrecepten vinden.Zo vind je er zalmtartaatjes met gebakken kwarteleitjes, maar ook wraps met spaakham, witte kool en sinaasappelsaus. Wanneer je 10 tot 20 werknemers in dienst heb kun je er ook nog voor kiezen om lekker te gaan gourmetten. Veel is hier niet voor nodig. Wat vlees, salades, een paar sausjes en je bent er klaar voor. Let er wel op dat je genoeg gourmetplaten hebt.christmas-cookies-553457_640

Rate this post

Plaats een reactie