Home » vechtsport » Kan iedereen Wing Chun technieken leren?

Kan iedereen Wing Chun technieken leren?

wing-chunOok al wordt Wing Chun ook wel een vecht- en zelfverdedigingsport ineen genoemd, toch wordt alleen geleerd om je aanvaller zelf aan te vallen. Iedereen kan de technieken van Wing Chun aanleren. Het maakt daarbij niet uit hoe groot, klein of zwaar je bent. De principes van de sport richten zich op snelheid, effectiviteit en er wordt altijd gezocht naar de meest praktische manier om de tegenstander te elimineren. Daarbij wordt niets geschuwd. Als je met een trap in de kruis je tegenstander het snelste kan uitschakelen dan doe je doet. Of je steekt de aanvaller in de ogen zo gauw je de kans krijgt. De aanvaller wordt aangevallen door jou en compleet uitgeschakeld.

 

Wing Chun leren is voor iedereen mogelijk

Op de vraag of je Wing Chun kunt leren kunnen we direct bevestigend antwoorden. Want ja, het maakt daarbij ook niet uit hoe oud je bent, wat je geslacht je hebt en hoe groot, klein of zwaar je bent. Het is geen moeilijke vechtsport om aan te leren. De technieken bestaan uit eenvoudige bewegingen in plaats van ingewikkelde en acrobatische bewegingen die we kennen van bijvoorbeeld kungfu. De beste leeftijd waarop je met lessen kan starten is tussen de 6 en 8 jaar. Hoe het duurt voordat je Wing Chun onder de knie hebt is geheel afhankelijk van je instelling en hoe vaak je lessen volgt. Daarbij moeten we zeggen dat je eigenlijk nooit uitgeleerd raakt. Zelfs de grootste meesters kunnen zichzelf nog verbeteren. Maar al na een paar lessen te hebben gevolgd, ben je weerbaarder en voel je je bovenal zekerder.

 

Wat is Wing Chun’s specialiteit?

wing-chunBij deze krijgskunst is het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de tegenstander te komen. Je geeft je tegenstander geen ruimte om te reageren. Je maakt gebruik van zeer snelle trappen en stoten op het lichaam en een goede verdediging. Je houding en voetenwerk is daarbij essentieel: Je neemt een behendige houding aan en staat in de juiste positie om direct te kunnen reageren en weg te draaien tijdens een mogelijke aanval. Deze vechtstijl behoort tot de snelste ter wereld. Deze krijgskunst is zeer effectief en doelgericht. De technieken zijn simpel maar zeer krachtig. Je gebruikt de kracht van de tegenstander om hem te verslaan. Als student van Wing Chun leer je alles te gebruiken: ellebogen, trappen, vegen, stoten, slagen met de palm.

Rate this post

Plaats een reactie