Home » Hobby en vrijetijd » Kampeerspullen bij een trekking

Kampeerspullen bij een trekking

Soorten reizen

Bij het maken van een reis kan men opmerken dat er een hoop mogelijk is. De wereld verkennen kan op allerhande manieren. Bijvoorbeeld vliegen naar Griekenland om aldaar een zonvakantie door te brengen. Ook rondtoeren met een camper en zelf een route uitstippelen is mogelijk. Voor de avonturiers onder ons zijn er ook nog de trektochten. De Franse en Spaanse Pyreneeën al trekkend doorkruisen is niet voor iedereen weggelegd.  In eerste instantie moet de trekker over een goede conditie beschikken en ook een dosis lef. De bergpaden zijn vaak slecht begaanbaar en klauteren komt er ook vaak aan te pas … Hoe men het ook bekijkt: er is dus een hoop mogelijk. Van een ‘luie’ zonvakantie tot een avontuurlijke bergwandeling. In dit artikel gaan we wat dieper in op laatstgenoemde.

Kampeerspullen: een trektocht

Bij dergelijke trektocht horen uiteraard bepaalde kampeerspullen. Gewicht is het sleutelwoord. Het is namelijk niet zo aangenaam om een zware rugzak gedurende de reis met zich mee te sleuren. Een goede tent is bijvoorbeeld de MSR Hubba HP. Uiteraard is dit slechts een optie indien het reisgezelschap uit één enkele persoon bestaat. Kampeerartikelen met een laag gewicht kosten doorgaans iets meer dan zwaardere varianten. De kleine gewichtsbesparingen per artikel zorgen voor een aanzienlijk gewichtsverlies. Denken we bijvoorbeeld maar aan volgende zaken die tijdens een trektocht moeten worden voorzien: rugzak, tent, eten, slaapmat, kledij, .. .

Afhankelijk van de soort trektocht zijn bepaalde kampeerspullen nodig. Indien er ergens op de route sneeuw te vinden is, dan is het hebben van een pikhouweel geen overbodige luxe. Tijdens een zomertochtje op lage hoogte is dit niet nodig.

Conclusie

Alvorens effectief te starten met een trektocht is het een goede zaak om meer informatie op te zoeken omtrent de zaken die nodig zijn gedurende de tocht. Het doornemen van dergelijke informatie zorgt voor een reis zonder problemen.

 

Rate this post

Plaats een reactie