Home » Huishoudelijk » Kaartverkoop op naam

Kaartverkoop op naam

Het is één van de meest frustrerende dingen voor concertliefhebbers; mensen die van een bepaalde artiest veel kaartjes opkopen om ze vervolgens online voor meer geld door te verkopen. Een vervelend fenomeen in de muziekwereld.  Hier is nu gelukkig iets op gevonden, namelijk kaartverkoop op naam. Bij een aantal concerten is dit al ingevoerd. Een goede oplossing, want op deze manier hebben alle fans evenveel kans om voor de vastgestelde prijs het concert te bezoeken.

Kaartverkoop Metallica op naam
Voor fans van Metallica is het een hele opluchting. Voor het concert van Metallica in de Ziggo Dome worden namelijk kaarten op naam verkocht. Op deze manier zijn de kaarten niet door te verkopen. Het gaat als volgt in zijn werk. Per persoon kun je maximaal 4 tickets bestellen die op naam worden gezet. Bij de deur worden alle namen op de tickets gecontroleerd door het bekijken van legitimaties. Op deze manier ben je de mensen voor die tientallen tickets tegelijk opkopen om ze vervolgens online voor het dubbele of soms zelfs voor meer door te verkopen. Een grote ergernis van concertliefhebbers, omdat de echte fans hun favoriete artiest op deze manier niet kunnen zien.

Nadelen
Kaartverkoop op naam wordt gezien als hét middel tegen zwarthandel. Toch heeft het ook nadelen. Het controleren van alle tickets op naam, zeker in grote concertzalen zoals de Ziggo Dome en Ahoy, kost enorm veel tijd en gedoe. En uiteraard ook geld omdat er meer personeel voor nodig is. Als je elk kaartjes moet controleren op naam kun je gerust ‘s ochtends vroeg beginnen. Een oplossing hiervoor zou een steekproefsgewijze controle zijn. Door er willekeurig een aantal mensen uit te pikken om te controleren, durft bijna niemand het risico te nemen om op te komen dagen met een kaartje die niet op eigen naam staat. Er zullen altijd mensen blijven die het wel riskeren en de kaarten toch opkopen, maar dit zal dan een stuk minder vaak gebeuren dan nu.

Informatie Ziggo Dome Metallica
Tijdens het concert van Metallica in de Ziggo Dome op 4 en 6 september worden in ieder geval alle kaartjes op naam gecontroleerd. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent op de dag van het concert, aangezien de kaartcontrole langer kan duren dan gebruikelijk. Kom je met de auto? Dan kun je makkelijk parkeren bij de Ziggo Dome door online een parkeerticket aan te schaffen zodat je altijd verzekerd bent van een parkeerplaats. Hapjes en drankjes kunnen worden gekocht met consumptiemunten. Deze munten kunnen op elke verdieping van de Ziggo Dome worden aangeschaft. Heb je na het concert nog munten over, dan kun je deze inwisselen voor geld bij de servicebalies.

Rate this post

Plaats een reactie