Home » Huishoudelijk » De juiste tent voor elk evenement

De juiste tent voor elk evenement

Voor feesten en festivals, maar ook voor bruiloften en allerlei andere evenementen die in de buitenlucht worden georganiseerd, kan je handige tentconstructie huren die bezoekers beschermen tegen het onvoorspelbare Nederlandse klimaat. Want niets is zo vervelend als je feest net een beetje op gang is en het begint te regenen. Bovendien zorgen deze tenten voor de nodige sfeer.

Er is een uitgebreide keuze als het gaat om tenten voor buitenevenementen. We zetten ze op een rij zodat het eenvoudiger is om te kiezen.

Pagodetenten

Dit zijn de typische witte puntdaktenten die je heel veel ziet op evenementen. Het voordeel van deze tenten is dat ze multifunctioneel zijn en aan elkaar kunnen worden geschakeld zodat je een soort dorp kan bouwen. Elke tent heeft dan zijn eigen functie, bijvoorbeeld als receptie of keuken. Bovendien zijn pagodetenten vaak leverbaar in verschillende afmetingen zodat je heel eenvoudig kan opschalen bij grotere evenementen.

Safaritenten

Deze tenten zijn tegenwoordig heel erg populair op campings en bij verhuurbedrijven. Ze bieden het voordeel van kamperen maar dan met de luxe van een vakantiehuisje. Deze tenten zijn vrij groot en met een zware constructie om bestand te zijn tegen storm en regen. Je zet ze niet op voor een paar dagen en meestal blijven ze dan ook het hele kampeerseizoen staan. Ze bieden ruimte aan gezinnen en andere groepen die een comfortabele slaapplek zoeken inclusief kookgelegenheid en andere luxe voorzieningen die de verhuurder heeft geïnstalleerd.

Stretchtenten

Wie wel eens in Afrika is geweest heeft ze daar vast en zeker gezien. Niet voor iets heten deze tenten ook wel bedoeïenentent, maar ze staan ook bekend als freeformtent. Hoe ze ook heten, het kenmerk van stretchtenten is dat het tentdoek wordt gespannen over een aantal palen van hout, aluminium of bamboe. Hierdoor ontstaat een speelse, open overkapping waaronder gasten kunnen plaatsnemen. Rondom is dit type tent vaak rondom open voor extra flexibiliteit.

Aluhal

Een aluhal is echt voor professioneel gebruik ontwikkeld en creëert in feite een grote, open ruimte. Deze ruimte kan voor allerlei gelegenheden worden gebruikt, van een bruiloftsreceptie tot bedrijfsfeest. Het zijn grote tenten die door professionals moeten worden opgezet om de veiligheid van de constructie te garanderen.

Rate this post

Plaats een reactie