Home » bromfietsverzekering » Joepie, het is weer papadag!

Joepie, het is weer papadag!

Je hoort het steeds vaker, vaders die een zogenoemde papadag opnemen in de week en vaders die na de bevalling ook een paar weken verlof opnemen. De rol van de vader in de opvoeding van kinderen wordt steeds belangrijk. Dit is ook omdat vrouwen steeds meer gaan werken. Daarom is een papadag een erg goed idee.

Waarom een papadag?
De eerste jaren van je kindje zijn ontzettend belangrijk, er gebeurt zoveel en er vindt een enorme ontwikkeling plaats. Als je fulltime werkt, mis je een groot deel van deze ontwikkelingen. Vaak is de moeder degene die bij al deze belangrijke momenten aanwezig is en soms kun je daar als vader een beetje jaloers op zijn. Daarom is het een idee om met je werkgever te bespreken of om zelf te kijken of het mogelijk is om één keer in de week een papadag in te plannen. Op deze manier creëer je een nog sterkere band met je kind en maak je veel meer mee van de eerste belangrijke jaren. Ga er tijdens papadag lekker op uit met je zoon of dochter en maak jullie band nog hechter.

De rol van vaders
Vaak zijn het de moeders die de meeste tijd doorbrengen met de kinderen en hier is niks mis mee. Toch is het ook ontzettend belangrijk dat ook de vader voldoende tijd doorbrengt met zijn kinderen. Hier zijn meerdere redenen voor. Zo zorgen vaders voor een goede ontwikkeling op sociaal gebied. Dit komt doordat vaders in de communicatie met hun kinderen directer en efficiënter zijn en vaker naar verklaringen vragen. Hierdoor presteren kinderen beter en worden ze socialer. Ook dagen vaders hun kinderen meer uit om door te zetten en om grenzen te verleggen. Zo spelen vaders vaak wildere spelletjes, wat kinderen leert omgaan met spanning en angst. Doordat vaders zelfverzekerder zijn en meer risico’s nemen, nemen kinderen ook deze eigenschappen sneller over. Wat ook erg belangrijk is, is dat wanneer kinderen zien dat papa liefdevol met mama omgaat, ze als jongen leren hoe belangrijk het is om goed met vrouwen om te gaan en ze als meisje leren hoe ze met respect en liefde behandeld horen te worden.

Het is ook een leuk idee om als aanstaande vader een cursus ‘PappaCoach – Voorbereiding op Vaderschap’ te volgen. Op deze manier kom je ook al voor de bevalling meer te weten over het vaderschap. Niet alleen een papadag is populair, je hoort ook steeds vaker over een langer vaderschapsverlof na de bevalling. Vaders willen ook meehelpen en overal bij zijn de eerste weken na de bevalling. Daarom zijn er de laatste tijd meer discussies geweest over een langer vaderschapsverlof in Nederland. Hoe dat gaat aflopen, is nog onbekend. Het onderwerp is voorlopig van de baan in de Tweede Kamer.

Rate this post

Plaats een reactie