Home » Auto » Je auto gratis laten taxeren

Je auto gratis laten taxeren

auto taxerenEr zijn meerdere manieren om je auto te verkopen waaronder een advertentiesite, inruilen en particulier verkopen.

Hoe bereken je de verkoopprijs

De verkoopprijs van de auto kun je berekenen door te kijken wat andere mensen voor hun auto vragen op een advertentiesite. Echter is dit een richtbedrag die je vaak in praktijk niet haalt. Kopers houden namelijk van afdingen. Bijna niemand verkoopt zijn auto voor de vraagprijs omdat hij of zij er ook van af wilt. Met de advertentiekosten die om de hoek schuilt en het feit dat je niet met je auto wilt gaan leuren, zwicht je vaak wel voor een redelijk bod.

Inruilen van je auto is een optie. Houd er wel rekening mee dat je de auto op deze manier voor het laagste bedrag verkoopt. De inruilprijs klinkt in sommige gevallen wel aantrekkelijk maar in feite gaat de prijs van je nieuwe auto gewoon omhoog. Autoverkopers vragen vaak als eerst of je iets hebt in te ruilen, dat is niet voor niets. De prijs die op de auto staat is vaak niet vast en onderhandelbaar. Een auto die je ziet staan voor 5000 euro kun je in veel gevallen ook wel voor 4500 meekrijgen, zonder inruil.

Je eigen auto doet als inruil 2000 op de prijs van 5000 euro waarbij je dus 3000 euro bij moet betalen. Het klinkt interessant maar is dat ook zo. Je eigen auto had je waarschijnlijk voor 3000 euro zelf kunnen verkopen en de nieuwe auto voor 4500 euro mee kunnen krijgen. 1500 euro bijbetalen ipv 3000 euro. Je kunt dus 1500 euro snel terugverdienen door hem dus niet in te ruilen.

Informeer voordat je de auto daadwerkelijk inruilt wat je er voor kunt krijgen via een auto taxatie. Deze komt met een gegarandeerde prijs welke je direct voor je auto kunt krijgen. Ga daarna pas de onderhandeling aan met de autoverkoper en dan zonder inruil. Je zult zien dat je een veel betere deal voor elkaar kunt krijgen door slim te handelen.

Zorg dat je auto taxatie je geen geld kost. Je kunt namelijk gratis je auto laten taxeren en deze zonder kosten direct verkopen. Je houd dus meer geld over en betaald minder voor je nieuwe auto. Wees geen dief van je eigen portemonnee en speel dit spel slim.

Rate this post

Plaats een reactie