Home » Niet gecategoriseerd » Wat is 24-uurs zorg

Wat is 24-uurs zorg

Wat is 24 uurs zorg nou eigenlijk? 24 uurs zorg betekent eigenlijk letterlijk dat er dag en nacht voor de betreffende patiënt gezorgd wordt. Zorg is natuurlijk niet zomaar iets maar onder de term 24 uurs zorg betekent het veel meer dan alleen verzorging en verpleging.

Wat kan je verwachten bij 24-uurs zorg?

24 uurs zorg houdt dus meer in dan alleen verzorging en verpleging. Bij 24 uurs zorg wordt de desbetreffende patiënt eigenlijk bijgestaan in alles wat deze wilt ondernemen. Of dit nou boodschappen doen is, op visite gaan bij wat vrienden of een lievelingsmaaltijd koken, bij 24 uurs zorg wordt dit altijd bijgestaan. Dat betekent dus dat de zorgverleners overal mee naartoe gaan als de desbetreffende patiënt dit graag zou willen. Zo wordt er gezorgd dat het voor de patiënt allemaal minder belastend is en ook veel veiliger. 24 uurs zorg wordt vaak ingeschakeld op een moment dat iemand heel graag thuis wil blijven wonen maar dit eigenlijk niet zonder problemen zou kunnen. Dit kan komen door bijvoorbeeld de ouderdom of een beperking. Op dat moment is 24 uurs zorg een goed idee omdat het hiermee wel mogelijk wordt. Bij 24 uurs zorg wordt er goed gekeken naar de wensen en behoeften en wordt er ook alles aan gedaan om dit na te leven.

Wanneer is 24 uurs zorg nodig?

Er wordt vaak voor 24 uurs zorg gekozen als iemand heel graag thuis wil blijven wonen maar simpelweg niet langer thuis zelfstandig kan functioneren. Dit kan veroorzaakt worden door ziekte, een handicap, ouderdomskwalen of een ingrijpende operatie. Dit hoeft niet per se om permanente hulp te gaan. Dit betekent dus dat het niet per se nodig is om voor altijd 24 uurs zorg in te schakelen maar dit kan ook bijvoorbeeld voor een paar maanden, zolang dat het nodig is om ondersteund te worden. Doordat er bij 24-uurs zorg vaak maar één of een paar zorgverleners worden ingezet helpen deze je niet alleen met de dagelijkse taken of wensen maar bouwen ze ook een band op met de patiënten. Persoonlijke zorg is heel erg belangrijk en zeker als het om 24 uurs zorg gaat en het dus dag en nacht van toepassing is. Daarom is een vertrouwd gevoel en een rustig gevoel essentieel om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Als je snel 24 uurs zorg nodig hebt omdat je bijvoorbeeld net geopereerd bent of om een andere reden kun je ook 24 uurs zorg kiezen als overbruggingszorg.

Rate this post

Plaats een reactie