Home » Computer » Invoeren van auto’s uit Duitsland populair

Invoeren van auto’s uit Duitsland populair

In 2015 werden er vanuit Nederland ruim 240.000 auto’s geëxporteerd naar het buitenland. Zoals te verwachten gaan deze wagens vaak naar landen als Polen en andere Oost-Europese landen, maar ook Afrika blijft een interessante afzetmarkt voor tweedehands auto’s want daar zijn ze gek op auto’s uit Nederland. Ze zijn altjd goed onderhouden en hebben weinig te lijden onder slechte wegen of zware weersomstandigheden.

Veel occasions verhuizen naar België

Opvallend is dat er ook veel occasions naar België verhuizen en de export naar Zuid-Europa: er zijn in 2015 ruim twee keer zoveel auto’s geëxporteerd naar Portugal en drie keer zoveel naar Italië als in 2014. Populaire automerken die worden geëxporteerd zijn Volkswagen en Opel. De VW Passat steeg naar de tweede plaats van meest geëxporteerde modellen, na de VW Golf. Na deze ‘gewone’ Duitse merken komen namen als Peugeot, Renault en Skoda veel voor in de exportstatistieken.

Groei in import

Tegelijkertijd met de export van auto’s worden er ook heel veel jong gebruikte tweedehands auto’s vanuit het buitenland geïmporteerd naar Nederland. Hier is juist sprake van een groei. Vooral jonge auto’s werden veel naar ons land geïmporteerd en niet de typische klassiekers. Net als bij de export gaat het bij import van auto’s ook weer om de bekende merken als Volkswagen en Ford maar ook Toyota, Renault en Volvo. Populairste auto’s om te importeren zijn de VW Golf en Polo, en natuurlijk ook de grote Duitse luxemerken BMW, Mercedes en Audi.

Hulp bij invoeren uit het buitenland

De import van auto’s uit Duitsland gebeurt veelal door merkdealers die hun eigen voorraad beter willen laten aansluiten op de vraag in Nederland naar kleine zuinige modellen, maar er zijn ook steeds meer particulieren die een auto in Duitsland kopen en deze importeren. Vaak doen ze dat zelf, en anders zijn er genoeg gespecialiseerde bedrijven die kunnen helpen bij het invoeren van een auto uit Duitsland. Op zich is het raadzaam om zo’n bedrijf in te schakelen want alhoewel het invoeren van een auto op zich niet heel ingewikkeld is, zijn er wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Denk alleen maar aan de onderhandelingen met de autoverkoper, de BPM berekening, de APK-keuring en de tenaamstelling in Nederland.

Kosten verdien je terug

Voordeel van uitbesteden is dat je er zelf niets aan hoeft te doen en dat je alleen het leuke werk kan afhandelen: het uitzoeken van je nieuwe bolide op internet en de opdracht geven om deze te importeren. De kosten die hiermee gepaard gaan verdien je meestal dubbel en dwars terug dankzij de kennis van het importbedrijf.

Rate this post

Plaats een reactie