Home » Huis » Wat zijn de interieurtrends voor het najaar?

Wat zijn de interieurtrends voor het najaar?

Je moet er eigenlijk nog niet aan denken, maar het najaar staat alweer voor de deur. De tijd van zon, zee en strand is daarmee weer voorbij. Tijd om de winterkleren weer van de zomer te halen en de haardvuur aan te steken. Maar wat ga je eigenlijk doen met je interieur? Die flamingo’s eruit, Missoni Home erin? Dit zijn de trends voor het najaar.

Ambacht

Het is er al een tijdje, de ambacht trend. Alles wat met de hand is gemaakt is hip tegenwoordig. En terecht: al dat namaak en goedkope ditjes en datjes kwamen zo onder hand ook onze neus uit. We willen weer kwaliteit en exclusiviteit. Iets hebben wat niemand anders heeft geeft ons een kans om onszelf te onderscheiden van een ander, ook in het interieur. Het mag dan ook vooral zichtbaar zijn dat het met de hand is gemaakt. Een paar mag van elkaar afwijken, breifoutjes zijn toegestaan en vormen hoeven niet compleet rond meer te zijn. Leef je dus ook zelf uit met creatieve ideeën. Pinterest is hierin een perfecte guide.

Botanisch

We halen buiten weer naar binnen deze winter. Dat is wel zo fijn als het buiten koud is. Deze woontrend draait om veel groen in combinatie met natuurlijke materialen (veel hout bijvoorbeeld). Houd de rest zoals verf vooral erg simpel. Zo staat het groen centraal. Aardetinten zijn in deze trend perfect voor op de muur. Design kussens zijn een prima oplossing voor degenen die niet moeite en tijd willen steken in het veranderen van hun interieur. Bijvoorbeeld van Missoni Home.

Metaal

Dit jaar heeft iedereen wel iets in huis gehaald wat koper is. Gelukkig kun je die deze herfst en winter nog lekker laten staan. Koper en goud gaan namelijk de accenten leggen in ons interieur volgens deze trend. Kies liever voor een warme metaal aangezien zilver en chroom vaak een koud uiterlijk heeft wat niet prettig is in de winter. Benadruk de warmte in huis.

Rate this post

Plaats een reactie