Home » Huis » Inrichten van een kinderkamer

Inrichten van een kinderkamer

Welke peuter wil nu niet de slaapkamer van zijn of haar dromen. Een heuse k3 slaapkamer, een prinsessenslaapkamer of voor de jongens een voetbalkamer of een autoslaapkamer. Er zijn ontelbare mogelijkheden voor het inrichten van je kinderkamer. Je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden. In de eerste plaats met de ruimte die je beschikbaar hebt. Heb je meerdere kinderen? Dan willen ze waarschijnlijk allemaal hun eigen slaapkamer. Een rommel- of speelgoedkamer schiet er dan al snel bij in. In zulke gevallen is een combinatie van een slaapkamer en een speelkamer ideaal. Een handige inrichting is in zulke gevallen wel gewenst. Een kinderslaapkamer moet natuurlijk bestaan uit een bed, een nachtkastje, een kast en een speelruimte. Verder heb je natuurlijk genoeg keuze of jij de kinderkamer gaat verven of behangen.

 

Kinderbed

Het kinderbed is een belangrijk onderdeel van de slaapkamer. Wanneer jouw peuter de overstap maakt van een ledikant naar een bed heb je twee keuzes. Ga je voor een gewoon eenpersoonsbed of ga je eerst voor een tussenmaat. Het kan voor een peuter best spannend zijn om ineens in een groot eenpersoonsbed te liggen. Je moet je kindje daar dan ook goed op voorbereiden. Het peuterbed is een slag kleiner, maar nog steeds een stuk groter dan een ledikantje. Wat belangrijk is bij het bed, is het matras. Ga jij voor een tussenmaat? Zorg dan voor een goed kindermatras. Bij een eenpersoonsbed is dit net zo belangrijk. Er zijn ook ontzettend leuke thema bedden. Grote kans dat je kindje zich daar fijner en veiliger in voelt. Is jouw zoon helemaal fan van auto’s? Dan is een autobed wellicht wat voor hem. Of is je dochter fan van Frozen? Ga dan voor dat thema en maak een gezellig ijspaleis van de kamer. Kijk eens op www.slaaploods.nl voor goede matrassen.

 

Handigheidjes

Over de rest van de inrichting moet natuurlijk ook goed nagedacht worden. Zo is het makkelijk als je een la onder het bed hebt, zodat je daar alle speelgoed in kunt bewaren. Of ga voor de handige opbergkasten van IKEA. Slapen er meerdere kinderen op één kamer? Dan kun je middels een gordijn of een grote kast een scheiding in de slaapkamer maken. Op die manier hebben de kinderen toch nog een beetje hun eigen kamertje, maar zijn ze ook heel snel bij elkaar en dat geeft een veilig gevoel.

1247429533_b61947b34a_m

Rate this post

Plaats een reactie