Home » Niet gecategoriseerd » Iedereen is fotogeniek!

Iedereen is fotogeniek!

Veel mensen denken dat ze niet fotogeniek zijn omdat ze vinden dat ze zelf lelijk op foto’s staan. Maar dit is niet waar, dit zul je ook merken bij Linkfotografie als je hier een fotoshoot gaat doen. Iedereen is namelijk fotogeniek. Hier zijn namelijk wat trucjes voor. Er zijn namelijk een aantal dingen die invloed hebben op een goede foto. Denk bijvoorbeeld aan je houding, je gezichtsuitdrukking en lichtinval. Daarom een aantal tips zodat ook jij fotogeniek op een foto staat!

Een gespannen gezicht

Zeker als je je door een fotograaf laat fotografen kan het voorkomen dat je een gespannen gezicht hebt. Het is natuurlijk allemaal spannend en dan heb je ook nog het idee in je hoofd dat je niet fotogeniek bent. Een tip om een gespannen gezicht te voorkomen is om alles even los te schudden net voor de foto. Dit zorgt ervoor dat je een spontane lach hebt in plaats van een geforceerd glimlachje. Wat ook wel eens gebeurt is dat je net je ogen dicht doet wanneer de fotograaf op het knopje drukt. Een tip om je ogen open te houden is om net voor de foto even rustig je ogen te sluiten waarbij je meteen even je gezicht los kan schudden. Schaam je niet, de fotograaf zal dit je vaak ook nog als tip geven.

Een lange hals

Wil jij voorkomen dat je met een onderkin op de foto staat. Zorg er dan voor dat je je nek helemaal lang maakt. Je moet dan ook een beetje je hoofd naar voren duwen, met je kin iets naar beneden. Als je dit van te voren eventjes oefent voelt het niet zo raar als je dit doet wanneer je een fotoshoot hebt.

Houding

Wanneer je op de foto gaat is het belangrijk dat je op je houding let. Je wilt natuurlijk niet op een zoutzak lijken. Zorg er daarom voor dat je je helemaal uitstrekt. Dit betekend dus geen hangende schouders, maar dit betekend dat je je borst vooruit hebt, je je buik een beetje inhoudt en je hoofd in de goede positie.

Sprankelende ogen

Als je wil dat je ogen echt sprankelen op een foto kan je dit trucje toepassen. Kijk in een lichtbron als de foto gemaakt wordt. Dit geeft een extra toevoeging aan je foto.

Make-up

Zorg ervoor dat je make-up niet afleid van de foto, zorg ervoor dat de make-up juist je gezicht beter uit laat komen. Er zijn namelijk kleurkeuzes waar je rekening mee moet houden. Omdat iedereen een andere huidskleur heeft zijn er kleuren die bij sommige mensen minder mooi staat dan bij andere. Maar er zijn dus ook kleuren die bijvoorbeeld jouw ogen beter laten uitkomen. Dit geldt ook voor lippenstift, foundation en blush. Accentueer precies wat je wil accentueren.

Kleding

Niet alle kleding is geschikt voor een foto. Zoek daarom op voorhand uit wat jouw het beste staat en waar jouw lichaam het beste in uitkomt. Kleding die in het normaal er leuk uitziet kan op een foto helemaal niet leuk overkomen. Daarom is het handig dat je van te voren even een oefenfoto maakt. Ook is het handig dat als je een fotoshoot hebt dat je een extra setje kleding meeneemt.

 

Rate this post

Plaats een reactie