Home » Media » ICT-beveiliging wordt grotendeels uitbesteed

ICT-beveiliging wordt grotendeels uitbesteed

Steeds meer bedrijven zijn intensief bezig met ICT-beveiliging. Dit is maar goed ook, want cybercriminaliteit wordt een steeds groter probleem. In een wereld waarin alles steeds vaker digitaal gebeurt en waarin internet de toekomst is, is cybersecurity cruciaal. In 2015 was bij 85 procent van de bedrijven sprake van werkzaamheden op het gebied van cybersecurity. Denk aan databescherming, beveiligingstesten en het onderhouden van beveiligingssoftware.

Uitbesteden beveiliging
Als we kijken naar de cybersecurity werkzaamheden binnen een bedrijf laat een kwart van de bedrijven deze werkzaamheden doen door eigen personeel. Driekwart liet dit werk door derden verzorgen. Opvallend is dat kleinere bedrijven ICT-beveiligingswerk veel vaker uitbesteden dan grote bedrijven. Dit komt waarschijnlijk doordat kleinere bedrijven niet altijd de kennis en het personeel bezitten om dit zelf uit te voeren, grotere bedrijven wel. Een professioneel en betrouwbaar bedrijf om je cybersecurity en andere ICT gerelateerde zaken aan uit te besteden is Ritchie Solutions. Met deze partij wordt je netwerk altijd goed onderhouden en beveiligd.

Verschil in sectoren
Als we kijken naar de verschillende sectoren die cybersecurity werkzaamheden uitbesteden, vallen een paar dingen op. In de horeca, gezondheidszorg en bouw besteden praktisch alle bedrijven dit uit. Vaak hebben bedrijven in deze branches niet de kennis om dit zelf te doen en niet de middelen om iemand hiervoor aan te nemen. Bij financiële bedrijven doet bijna de helft dit zelf. Als we kijken naar de informatie- en communicatiesector doen bijna alle bedrijven het digitale beveiligingswerk zelf. Dit is logisch, aangezien dit een sector is die veel bezig is met internet en aangezien bedrijven die gespecialiseerd zijn in ICT-beveiliging ook vallen onder deze branche.

Waarom is cybersecurity belangrijk?
Tegenwoordig gebeuren belangrijke zaken steeds vaker digitaal. Denk aan het overmaken van geld, het delen van privé documenten enzovoorts. Het is daarom belangrijk dat je online voldoende beveiligd bent tegen cybercrime. Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat criminelen door internetfraude aan geheime documenten proberen te komen en mensen geld proberen af te troggelen. Zo is er veel sprake van gijzelsoftware die wordt ingezet door cybercriminelen. Je computer wordt hierbij gehackt en bestanden worden vervolgens versleuteld. Alleen door losgeld te betalen, kun je weer bij je bestanden komen. Dit fenomeen wordt ook wel ransomware genoemd.

Rate this post

Plaats een reactie