Home » Internet » Hoe verkoop jij je huis?

Hoe verkoop jij je huis?

De beslissing is inmiddels genomen. Je gaat je huis verkopen. Daarna moeten echter nog meer beslissingen genomen worden. Welke makelaar gaan we vragen en hoe verhoog ik de kans op een geslaagde bezichtiging?

De makelaar kiezen

Met de beslissing van het verkopen van het huis komt als allereerste stap het kiezen van een makelaar. Er is een enorm aanbod van makelaars in nederland. Indien jij jouw woning op funda wilt hebben staan dan is het verstandig te kiezen voor een NVM makelaar. Wanneer je denkt dit niet per se nodig is het alsnog verstandig om een NVM makelaar bij de hand te nemen. Wanneer je zekerheid wilt in het verkopen van je huis is waarschijnlijk ervaring en een makelaar die gespecialiseerd is in jouw omgeving een verstandige keuze.

Flexibele service

Bij het verkopen van je huis staat iedereen er anders in. Sommige mensen willen heel actief betrokken zijn bij de verkoop van hun huis en bij andere mensen is dit juist het tegenovergestelde. Soms heeft dit te maken dat ze er geen tijd in willen steken of er gewoonweg geen tijd voor over hebben. Daarom hebben sommige makelaars ook een flexibele service. Daar kan je als verkoper aangeven bij de makelaar in hoeverre je betrokken wilt worden bij het proces van de verkoop.  

Hoe wordt de kans op verkoop vergroot?

Goede foto’s zijn een belangrijk onderdeel van het verkopen van het huis. De fotoreportage is een onderdeel dat veel bekeken wordt. Het is daarom verstandig om een professionele fotograaf hiervoor in handen te nemen of dit uit te besteden aan jouw makelaar. Deze fotoreportages geven vaak de eerste indruk die moeten zorgen voor jouw eerste bezichtigingen.

De bezichtiging

Is het eindelijk zover en de eerste bezichtiging komt eraan? Dan is het belangrijk om je woning hierop voor te bereiden. Zorg ervoor dat de woning schoon is en dat persoonlijke voorkeuren grotendeels uit het huis verdwijnen. Sommige mensen hebben moeite om hier doorheen te prikken en keuren het dan al snel af! Bespreek ook een aantal zaken door met je makelaar.

Rate this post

Plaats een reactie