Home » Media » Hoe schrijf je een goede SEO tekst?

Hoe schrijf je een goede SEO tekst?

Ben je tekstschrijver? Grote kans dat je steeds vaker gevraagd wordt om SEO teksten te schrijven. Er zit een wezenlijk verschil tussen gericht SEO teksten schrijven en een interview uitwerken. Elk soort tekst vraagt om een eigen aanpak en dat is ook het geval bij SEO teksten. SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd, zorgt ervoor dat jouw website beter vindbaar is. Goede SEO teksten dragen hier hun steentje aan bij. Je ontkomt er niet aan op dit te optimaliseren, anders doen je concurrenten het wel. Hieronder vind je een aantal tips om jouw teksten SEO proof te maken.

 

Vergeet in eerste instantie de zoekmachines

Ga je niet teveel vastbinden op allerlei technieken, want dan ga je geheid vastlopen. Vragen als: waar moeten de keywords, welke URL is het beste, en uit hoeveel woorden moet de tekst bestaan? Vergeet dit voor het gemak even. Je moet uiteindelijk een tekst schrijven die aantrekkelijk is voor de beoogde doelgroep. Probeer je in hen te verplaatsen. Wat wil je met de tekst bereiken en hoe ga je dit doen? Mocht het niet lukken om het beoogde doel meteen te realiseren, wat is dan je volgende plan. Bedenk ook wat de doelgroep interessant zou vinden om te lezen. Denk hier goed over na, op deze manier optimaliseer je meteen al je teksten die je gaat schrijven. Je wilt immers dat mensen aangesproken worden door de tekst en dat ze overgaan tot actie. Leuke en goede teksten worden eerder gedeeld en dat is weer goed voor de SEO.

 

Zoekwoorden

Zoekwoorden of keywords, je bent het waarschijnlijk al honderden keren tegen gekomen. Google analyseert aan de hand van de keywoorden welke websites in de top 10 staan en wie niet. Feit is wel dat Google steeds slimmer en menselijker wordt en dat steeds meer ander aspecten een rol spelen bij de positionering. Toch blijft de tekst een belangrijk onderdeel. Met de zoekwoorden maak je duidelijk waar je website over gaat. Uiteindelijk wil je dat jouw aanbod gekoppeld wordt aan de vraag en niet andersom. Je kunt precies achterhalen op welke woorden veel gezocht wordt en hoe hoog de concurrentie is. Middels de zoekwoordenplanner van Google kun je hier achter komen.

 

Goede teksten schrijven

Met de zoekwoorden in je achterhoofd, kun je gerichter een tekst schrijven. Het is natuurlijk belangrijk dat je goed vindbaar bent, maar je wilt ook dat de mensen die op je website komen daadwerkelijk actie ondernemen. Schrijf daarom teksten van minimaal 350 woorden. In langere teksten kun je vaker de zoekwoorden kwijt. Laat het zoekwoord tevens terugkomen in de titel, de URL en de metadiscription. Verder is het ook belangrijk dat je wervend schrijft. Je wilt mensen aansporen tot actie. Hiervoor is het erg belangrijk dat je teksten schrijft die de aandacht trekken. Licht voordelen uit en wek de interesse en nieuwsgierigheid. Zo heb je meer kans dat mensen jouw tekst ook echt lezen. Ook de opmaak van de tekst en website is erg belangrijk. Of je goed vindbaar bent hangt af van meer dan 200 factoren. Een van die factoren is linkbuilding. Zorgblogging-336376_640 dat er vanuit relevante websites links naar jouw website komen. Bied jij een zonnebrandcrème aan? Probeer dan op een website over vakanties en zonnige bestemmingen een link te krijgen op jouw website. Een goede en betrouwbare website krijgt deze links eerder dan een rommelige en onprofessionele website. Het is daarom belangrijk dat je website professionaliteit uitstraalt.

 

Uitbesteden

Je kunt de teksten en de gehele zoekmaschineoptimalisatie ook uitbesteden. Er zijn veel online marketing bureaus die hierin gespecialiseerd zijn. Het is ook mogelijk om een training te volgen bij één van die bureaus of om gratis seo tips te verkrijgen. Laat je goed informeren en zorg dat jouw website goed vindbaar is.

 

Rate this post

Plaats een reactie