Home » Huis » Hoe kom je gezond de winter door?

Hoe kom je gezond de winter door?

Ziektevrij de wintermaanden doorkomen

Iedereen kan ervan meespreken: de wintermaanden worden gekenmerkt door griep en verkoudheid. Ook al is onze gezondheid tijdens de winter gevoeliger voor bacteriën en zorgen besmettingen voor heel wat ziekte, toch zijn er gelukkig verschillende manieren om ons immuunsysteem te verhogen en deze periode gezond door te komen. Dit zijn enkele van de maatregelen die je kan treffen om niet om de haverklap ziek in bed te belanden:

Neem een vitaminesupplement

De weerstand van het lichaam wordt grotendeels bepaald door de aanwezigheid van vitaminen en mineralen die ons immuunsysteem ondersteunen. Doorheen het jaar is het daarom belangrijk om gezond te eten en zon te krijgen. Tijdens de winter is het echter een goed idee om supplementen zoals vitamine C en calcium te overwegen, aangezien die extra versterking bieden tegen microben en bacteriën.

Drink meer thee

Thee staat bekend om zijn heilzame werking, en hoewel mensen meteen aan groene thee denken, zijn er nog andere soorten die een beschermende functie hebben. Zo zijn infusies van verschillende kruiden (waaronder kaneel, een ontstekingsremmende specerij) ideaal om je immuunsysteem een boost te geven en dus ziekte te voorkomen. Thee is trouwens ook de ideale oplossing voor als je het koud hebt!

Echinacea druppels

Echinacea druppels nemen tijdens de winter is één van de eenvoudigste manier om de weerstand optimaal te verhogen: de druppels zijn afkomstig van de Noord-Amerikaanse Echinacea plant die bekend staat om zijn heilzame werking bij verkoudheden en griep. Een paar druppels oplossen in water en zo opdrinken volstaat om je lichaam te versterken.

Eet meer groenten en fruit

De meest voorname bron van vitaminen en mineralen is voeding, en groenten en fruit zouden dan ook de basis van ieders eetpatroon zijn, vooral als het koud is. Gezond eten is erg belangrijk. Naast een hoge dosis aan vitamine C, A, B en nog vele andere, bevatten fruit en groenten ook veel water – wat toxische stoffen uit het lichaam verwijdert – en vezels, die de darmflora gezond houden.

Laat je inenten

Een oplossing die wordt aangeraden en door veel mensen wordt toegepast is vaccinatie, waarbij het lichaam optimaal wordt beschermd tegen bacteriën die normaal gezien door andere mensen worden overgegeven. Veel griepvirussen zijn immers besmettelijk en een inenting is dus misschien geen slecht idee.

Rate this post

Plaats een reactie