Home » Huis » Hoe herken je een goede personal trainer?

Hoe herken je een goede personal trainer?

Personal trainers zijn op dit moment helemaal hip. Het aantal bedrijven dat personal trainers aanbiedt neemt dan ook snel toe. Personal trainers Amsterdam, in Groningen, in Maastricht, in Breda. Je vindt ze tegenwoordig echt overal. De kwaliteit van deze personal trainers is echter lang niet altijd even goed. Daarnaast hebben mensen ook vaak een verkeerd verwachtingspatroon. Wat doet een personal trainer nu precies? En hoe kies je de goede personal trainer?

Verwachtingen bij een personal trainer

Veel mensen denken dat je met een personal trainer een uur flink gaat sporten en dit regelmatig herhaald om fit te worden. Dit is echter niet waar correct. Een personal trainer gaat je een andere leefstijl aan leren. Hij of zij helpt je om een goed voedingspatroon te bepalen wat belangrijk is bij het sporten en bij het fit worden en blijven. Daarnaast ligt (vooral in het begin) ook erg veel focus op de theorie achter de oefeningen. Welke spiergroepen train je met welke oefeningen en hoe zorg je ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert. Daarnaast helpt een personal trainer je ook bij het mentale aspect. Je moet jezelf ook in je hoofd goed voelen en in staat zijn om het schema van de personal trainer vol te houden.

Een overbodige trainer

Als een personal trainer zijn werk goed doet, zou hij of zij zichzelf uiteindelijk overbodig moeten maken. Als een trainer jouw alles geleerd heeft omtrent voeding en trainingsmethodes en mentaal ook op het goede pad heeft gezet, dan zou je het zelf moeten kunnen. Vanuit commercieel oogpunt is dit natuurlijk niet verstandig, maar een goede trainer zal dit wel als doel hebben.

Train met theorie en praktijk

Zoals al eerder besproken hoort theorieles ook bij de training. Een goede personal trainer zal hier ook tijd aan bestede, zodat jij de oefeningen juist uitvoert en ook weet wat je aan het doen bent.

Bekijk de personal trainer

Natuurlijk zegt uiterlijk lang niet alles, maar lijkt jouw personal trainer wel fit te zijn? Een goede personal trainer heeft zelf vaak ook een bepaalde leefstijl, waarin hij zijn eigen kennis in de praktijk brengt en zelf gezond leeft.

Beloftes

Pas ten slotte op voor beloftes van personal trainers. Een trainer die al begint met te beloven dat je grote hoeveelheden zal afvallen of aankomen qua spiermassa zal dit vaak niet waar kunnen maken, of wel maar met verkeerde methodes, waardoor je niet optimaal traint.

Rate this post

Plaats een reactie