Home » Overige » Hoe een surprise party organiseren?

Hoe een surprise party organiseren?

30 jaar. Veel mensen willen deze verjaardag graag overslaan. Des te meer reden voor een surprise party! Een aantal tips en tricks hoe je dit zo lang mogelijk geheim kan houden.

Communicatie

Dit is natuurlijk de meest belangrijke factor wanneer het gaat over een surprise party. Wanneer je het voor je partner doet, doe het dan via een kanaal waarvan je weet dat hij er moeilijk bij kan. Maak bijvoorbeeld een mapje aan in overige bij Facebook. In deze map kan je komen als je op een pc zit, of als je via berichten zoekt op je telefoon. Zet ook meldingen uit. Niet dat je partner opeens een melding voorbij ziet komen wanneer die naast je op de bank zit. Laat ook aan iedereen weten dat het om een surprise party gaat en dat ze je alleen via het afgesproken kanaal kunnen bereiken.

Beschikbaarheid

Voor je een datum en plaats afspreekt, moet je wel zeker weten dat de jarige op dat tijdstip niks gepland heeft. Vraag bijvoorbeeld zijn werkschema op en betrek hun bij het plannen van het feest. Zij kunnen je misschien wel helpen met een bepaalde dag dat diegene denkt te moeten werken maar eigenlijk niet hoeft.

Datum en plaats

Als je weet welke dagen je kunt gebruiken kan het echte plannen beginnen. Wanneer het om de datum gaat is het handig om dit zo ver mogelijk van te voren te plannen. Zo kunnen de meeste gasten hun agenda hierop aanpassen. Het is natuurlijk het handigst om zo een feestje in een kroeg te doen. Wat hier het nadeel van is, is dat je deze vaak moet afhuren wat veel geld kan kosten. Het is daarom ook leuk om thuis te doen. Je moet dan wel een goede smoes hebben om je partner de deur uit te zetten, maar vrienden helpen hier altijd graag aan mee! Muziek kan je zelf doen, maar er zijn tegenwoordig ook drive-in shows. Dit wil eigenlijk zeggen dat ze alles meenemen wat met muziek en verlichting te maken heeft om op locatie een feestje te bouwen. Zo kan je bijvoorbeeld een drive in show van Psound laten komen. Dit is ook handig omdat je jezelf helemaal geen zorgen hoeft te maken over wat voor een muziek er gedraaid moet worden, of een installatie regelen.

De smoes

Het moeilijkste van allemaal is een geloofwaardige smoes bedenken om je partner weg te lokken of juist naar locatie te brengen. Het is natuurlijk het makkelijkst wanneer die persoon werkt en gewoon op het normale tijdstip thuis komt. Maar anders is het altijd handig om gewoon met vrienden even te gaan winkelen of een terrasje te pakken. Wanneer het feestje niet thuis plaats vindt, maar bijvoorbeeld in een kroeg. Zeg even dat je een bekende wil begroeten die aan het werk is. Er zijn een hoop smoesjes te bedenken, zorg alleen dat ze geloofwaardig zijn.

De dag zelf

De communicatie op de dag zelf is nog het meest belangrijk. Je moet natuurlijk niet hebben dat iedereen alles stil heeft kunnen houden de afgelopen weken, maar op de dag zelf iets misgaat waardoor het alsnog in de soep loopt. Zorg dus dat iedereen ruim op tijd aanwezig is. Niet dat hij ineens een bekende over straat ziet lopen net voor die naar binnen gaat. Weet ook precies hoelaat de jarige op locatie aanwezig is. Niet dat hij ineens denkt goh ik ga nog even snel iets doen, waardoor iedereen lang moet wachten en daardoor de lol er eigenlijk al vanaf is.

Film

Je weet nooit hoe iemand reageert. Sommige schelden, sommige lachen, sommige huilen en sommige draaien om en lopen weg. Daarom is het leuk om te filmen wanneer die persoon binnen komt. Je hebt niet alleen een hele leuke herinnering. Zo een reactie is goud, dus leg hem goed vast!

Rate this post

Plaats een reactie