Home » Huishoudelijk » Hoe bespaar je energie

Hoe bespaar je energie

Iedere dag maak je gebruik van elektrische apparaten. Licht, televisie, opladen van je telefoon, computer, verwarming en ga zo maar door. Toch hebben veel mensen geen idee waarom ze zoveel geld voor energie kwijt zijn.

 

Besparen op licht

Ieder huis heeft natuurlijk licht nodig. Licht is niet alleen praktisch, maar bepaald ook de sfeer van het huis. Daarom kopen mensen graag dure lampen in grote aantallen, maar houden er geen rekening mee wat deze op jaarbasis kosten. Als je het licht in de kamer laat branden als je heel de avond weg bent zie je dit later ook weer terug terug op de energierekening.

 

Televisie

De televisie speelt tegenwoordig een grote rol in het dagelijks leven. Vaak vormt het het middelpunt van de woonkamer.Tijdens het kopen van een televisie kun je op de lange termijn erg veel geld besparen door te letten op het energieverbruik. Op decoders kun je ook veel geld besparen.

 

Koelkast en vriezer

Als het gaat om koelen en vriezen kun je vaak ook veel besparen. Te beginnen met de aanschaf van de koelapparaten. Wanneer je je goed laat informeren over het energieverbruik van de apparaten kan dit in de toekomst erg veel geld schelen.

 

Verwarming

In deze koude periode verbruiken we heel veel energie om ons lekker warm te houden. Door een goede isolatie en weinig tocht in het huis wordt het al een stuk aangenamer. Leg bijvoorbeeld een extra trui in de woonkamer, zo pak je al sneller de trui dan dat je de verwarming iets hoger zet.

 

Energie op de zaak

Energie besparen op kantoor is natuurlijk ook erg belangrijk. Met duurzame energie van Gazprom Energy kom je bijvoorbeeld al een heel eind. Doe bijvoorbeeld al het licht uit als je gaat vergaderen of lunchen. Doe het licht ook uit op de wc als je daar klaar bent. Printen doe je dubbelzijdig, zo bespaar je een hoop papier.

Rate this post

Plaats een reactie