Home / Hobby en vrijetijd / Toerist in eigen land: deze plekjes moet je zeker bezoeken

Toerist in eigen land: deze plekjes moet je zeker bezoeken

Voor een ontspannen vakantie hoef je echt niet altijd naar Frankrijk of Spanje te trekken. Ook dicht bij huis zijn er vast enkele pareltjes die je nog niet wist te ontdekken. Natuurlijk zal ons lijstje ze echt niet allemaal op kunnen sommen, maar toch mogen onderstaande locaties wat ons betreft niet ontbreken.

Wildlands Adventure Zoo

In Drenthe (Emmen) vinden we het Wildlands Adventure Zoo. Het is een leuk nieuw park waar dieren en avontuur elkaar ontmoeten. Samen met de andere expeditiegenoten, want zo noemen mams en paps zich nu, trekken we door de jungle, de savanne en het poolgebied. Een vakantie in eigen land voelde nooit eerder zo buitenlands, want terwijl je nieuwe dieren ontdekt geniet je ook nog eens van een heuse boottocht doorheen de jungle!

De paardenmarkt te Elster

Eigenlijk moet je altijd wel eens een lokaal feest meemaken. In september is er de paardenmarkt te Elster. Hierbij komen paardenhandelaren van over de hele wereld naar Elst en vertoef je er in een unieke sfeer. Het dorp is haast niet te herkennen en doet denken aan een veemarkt in een of ander subtropisch land. Het is echter wel belangrijk dat je er vroeg genoeg bij bent, want alles begint al om vier uur ‘s nachts. Misschien best de dag voordien al op hotel verblijven opdat je meteen ter plaatse bent?

Breng een bezoekje aan Valkenburg

Noord-Limburg blijken Nederlanders al vaak eens te vergeten. Toch heeft Valkenburg heel wat te bieden. Natuurlijk vind je hier de beroemde Cauberg met een bungalowpark en een toegankelijk casino, toch heeft het dorp ook meer te bieden dan dat. Vooral de mergelgrotten zijn spectaculair, net zoals het treintje in de gemeentegrot. En eenmaal in het dorpje aangekomen is het natuurlijk heerlijk shoppen, terwijl de historische elementen altijd wel aanwezig blijven.

About niels78

Check Also

Op zoek naar een wietzaadjes shop?

Nog nooit is het zo gemakkelijk geweest om wietzaadjes te kopen. Vroeger was je helemaal …