Home » Games » High-tea met een lente thema

High-tea met een lente thema

De eerste lentedagen beginnen weer te komen. Een heerlijk zonnetje, een terrasje en een koel drankje, dat is waar de meeste mensen van houden. Er zijn nog veel meer leuke dingen die je kunt doen in de lente. Organiseer bijvoorbeeld eens een high-tea met lente thema. Trommel dus al je vriendinnen op en ga aan de slag voor jouw lente high-tea! Je kunt ervoor kiezen om de voorbereidingen zelf te doen, maar misschien is het met zijn allen net zo gezellig. Heb je vriendinnen die er wel van houden om lekkere hapjes te maken? Dan is dit echt iets voor jullie. Wil je juist liever je vriendinnen verrassen met een heerlijke high-tea? Trek er dan zelf even tijd voor uit om de lekkerste hapjes klaar te maken.

Aankleding van de eetkamer

Allereerst begint een gezellige high-tea met een leuke aankleding van de eetkamer. Het is een lente thema, dus kleed je eetkamer mooi aan in deze stijl. Groen en geel zijn kleuren die echt bij de lente horen. Als je dus kiest voor servetjes en eventueel leuke slingers in deze kleuren zit je zeker goed. Ook prikkertjes voor je hapjes zijn vaak te vinden in leuk lente thema. Je kunt deze natuurlijk ook zelf knutselen! Bind ook eens een grote strik van geel of groen lint om je eetkamerstoelen. Dit kan een heel mooi effect geven. Zo kunnen je gasten heerlijk ontspannen in luxe eetkamerstoelen. De omgeving is nu helemaal klaar voor een gezellige high-tea!

Gezonde hapjes

De hapjes, dat is natuurlijk waar het echt om draait bij een high-tea. Een lente high-tea is de perfecte gelegenheid om gezonde hapjes op tafel te zetten. Groente en fruit passen namelijk perfect bij dit thema. Maak bijvoorbeeld een fruitsalade. Hiervoor kun je zowat alle fruitsoorten voor gebruiken die verkrijgbaar zijn. Meloen, druiven, ananas, samen zorgt dit voor een heerlijke fruitsalade. Komkommer en tomaatjes zijn ook uitermate geschikt voor lente hapjes. Deze hapjes hoeven helemaal niet moeilijk te maken zijn en toch heel lekker! Zo kun je bijvoorbeeld een schijfje komkommer beleggen met een stukje brie en afmaken met een walnoot. Een lekker en simpel hapje. Een spiesje met een cherrytomaatje, een bolletje mozzarella en een blaadje basilicum doet het ook altijd goed. Sandwiches mogen ook niet ontbreken op deze high-tea. Beleg ze met het favoriete beleg van je vriendinnen en natuurlijk van jezelf! Kies voor het kleine formaat, het is namelijk leuker om meerdere kleine hapjes te eten dan al vol te zitten na één sandwich.

Cupcakes

Cupcakes, iets minder gezonde maar zeker niet minder lekkere hapjes voor een high tea. Er zijn een heleboel leuke lente cupcakes die je kunt maken. Gekleurd fondant is hier ideaal voor. Maak bijvoorbeeld cupcakes met groen fondant in de vorm van gras. Ook gele bloemetjes, bijtjes en een wit schaapje mogen niet ontbreken.

 

Heb je gezorgd voor een leuke aankleding van de eetkamer en gezonde en lekkere hapjes? Presenteer deze dan mooi op etagères of mooie borden. Hierna is het tijd om je gasten binnen te laten. Wat zullen ze versteld staan van deze mooie én lekkere high-tea.

 

sandwiches-623388_640

Rate this post

Plaats een reactie