Home » Internet » Het vindbaar maken van je website

Het vindbaar maken van je website

Het vindbaar maken van websites houdt in eerste plaats in dat een website goed in elkaar moet zitten. Het technische gedeelte van een website moet goed zijn, en de content die op een website staat moet voldoende zijn om goed geïndexeerd te worden.

Het is daarom belangrijk om goed over je doelgroep na te denken. Je schrijft je teksten immers voor hen. Als je een website hebt bijvoorbeeld over bloemschikken, dan moet je je website menu goed inrichten zodat het voor bezoekers duidelijk is wat ze kunnen doen en hoe de menu’s werken.

Dan is het belangrijk om veel content over bloemschikken op je website te plaatsen. Informatie over wat het is, hoe je ermee kunt beginnen, en wat je ervoor nodig hebt. Het beste is om te bloggen. Op je blog kun je dan bijvoorbeeld wekelijks, of zelfs dagelijks een artikel schrijven over wat voor creatie je hebt gemaakt.

Dit kun je aanvullen met bijvoorbeeld foto’s of filmpjes. In de filmpjes kun je bijvoorbeeld product of creatie bespreken en kunnen mensen het na gaan maken of kopen. Het gaat dus om relevante content voor je doelgroep.

De basis is gelegd, dan kun je linkbuilden

Moet je linkbuilden? Als je een goede website hebt met veel leuke filmpjes of teksten op je blog en je hebt al bezoekers, dan heb je kans dat die bezoekers al naar je website zullen linken op hun eigen websites. Dit zorgt ervoor dat je website nog beter gevonden gaat worden. Wil je echter dat het op een kwalitatieve manier gebeurd, dan zou je linkbuilding door een online marketing bureau kunnen laten uitvoeren.

Een online marketing bureau zorgt ervoor dat de linkbuilding gebeurd op relevante en kwalitatieve websites. Hierdoor zal Google nog meer waardering voor de links hebben waardoor ze meer waarde aan jouw website toekennen. Dit zorgt voor een steiging in de zoekresultaten zodat je meer bezoekers en uiteindelijk (als dat je doel is) meer conversies zult krijgen. Dit komt omdat je door de linkbuilding al meer bezoekers uit de relevante websites zult krijgen, maar ook bezoekers die op relevante zoekwoorden zoeken komen op je website, dat is scoren in google.

Rate this post

Plaats een reactie