Home » Keuken » Het verschil tussen een patio- en flameheater

Het verschil tussen een patio- en flameheater

De verwarming van het terras is een van de belangrijkste factoren bij het creëren van comfort in de tuin. Zeker als de temperaturen lager liggen en je toch van een gezellig terras wil kunnen genieten, is het belangrijk de juiste voorzieningen te kiezen.

Er bestaan heel wat verschillende soorten terrasverwarmers, maar de patioheater en de flameheater zijn twee van de bekendste. Niettemin bestaat er vaak heel wat onduidelijkheid over beide, en op welke vlakken ze nu precies verschillen.

Wil je je terras gezelliger en aangenamer maken, dan is een goede terrasheater op gas kiezen van groot belang. Wat meer informatie over de verschillen tussen beide types is dan ook interessant.

 

De patio heater

Een patioheater is een terrasverwarmer waarbij de brander zich direct onder de afdekking bevindt. Deze afdekkap zit meestal bovenaan de verwarmer. Hierdoor krijgt de heater een soort van paddestoel-achtige vorm, waardoor hij ook wel paddestoel heater wordt genoemd.

 

De flame heater

Een frame heater is een terrasverwarmer die iets meer opvalt in de tuin. Dit komt deels door het feit dat dergelijke types iets groter zijn, maar ook omdat de vlam zich in een speciale glazen buis bevindt. Dit brengt een uniek visueel effect teweeg. Een dergelijke heater is dan ook perfect als je de tuin wat wil opsmukken, bijvoorbeeld als er gasten komen of je een tuinfeestje houdt. Dergelijke verwarmers zijn dan wel weer gevoeliger voor wind en verwarmen je terras dus iets minder efficiënt.

Beide heaters hebben dus hun voordelen. Het is dan ook een kwestie van voor jezelf uitmaken waar je nood aan hebt. Op die manier weet je dat je waarde krijgt voor je geld en kan je je tuin en terras des te gezelliger maken.

Rate this post

Plaats een reactie