Home » Internet » Het renoveren van uw badkamer

Het renoveren van uw badkamer

Is uw badkamer toe aan renovatie? Dan komt daar van alles bij kijken. Mogelijk duiken er regelmatig onverwachte problemen op. In dit artikel delen we tips om te laten weten hoe u de renovatie van uw badkamer zo snel mogelijk kunt laten verlopen en geven we een inschatting van de kosten.

Maak een plan
Ten eerste is het belangrijk om u goed voor te bereiden. Noteer wat er vernieuwd moet worden, hoe u wil dat de badkamer er uit komt te zien en wat u verwacht aan kosten. Op deze manier kunt u goed voorbereid te werk gaan. Maak eerst een plattegrond met alle exacte afmetingen en bekijk de standaardafmetingen van de badkamermeubels. Het is handig om vervolgens de formaten van alle meubels uit te knippen. Zo kunt u deze makkelijk verplaatsen op de plattegrond tot u de ideale indeling heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u wat ouder wordt en in plaats van een bad een inloopdouche wil zodat veilig douchen mogelijk is. Op deze manier komt er ruimte vrij en kunt u kijken hoe u deze precies in wil delen.

Materialen kopen
Zorg ervoor dat u alle materialen in huis heeft wanneer u start met het renoveren van de badkamer. Op sommige producten zit mogelijk levertijd, en u wil niet dat de renovatie vertraging oploopt. Op deze manier is alles voor handen en kan er snel geschakeld worden.

Controle
Wanneer de oude badkamer uitgebroken is, kunt u nagaan of alle kranen en afvoerbuizen nog goed werken. Mogelijk moeten deze ook vervangen worden en zo kunt u dat eenvoudig meteen mee pakken. Op deze manier komt u de komende jaren niet voor problemen te staan.

Kosten
De kosten van het renoveren van uw badkamer hangen vooral af van of u dit zelf gaat doen of dat u het laat doen. Ook de materiaalkeuze speelt een grote rol. U kunt het zo gek maken als u zelf wil. Over het algemeen kunt u voor een door een expert vernieuwde badkamer rekenen op ongeveer €10.000 voor een basis badkamer tot €25.000 als u een luxere badkamer wil of al het leidingwerk moet worden vervangen. Renoveert u de badkamer zelf, dan kunt u voor ongeveer €5.000 al klaar zijn.

Rate this post

Plaats een reactie