Home » Cultuur en maatschappij » Het heet niet voor niks schoonheidsslaapje

Het heet niet voor niks schoonheidsslaapje

Schoonheidsslaapje een fabeltje? Zeker niet! Slapen is voor heel veel dingen goed. Het helpt je geconcentreerd en fit te blijven. Het is erg belangrijk voor je gezondheid en slapen maakt je mooier! Hoe kan slaap je nu mooier maken, vraag je je af? Heel simpel, om de volgende redenen.

 

Gezonde kleur

Je ziet vaak dat vermoeide mensen een beetje een grauwe of sombere kleur in het gezicht krijgen. Ben je goed uitgerust en heb je voldoende slaap gehad, dan zie je er juist veel frisser en gezonder uit. Dit maakt je tevens aantrekkelijker. Want zeg nu zelf, jij vindt iemand die er gezond uit ziet ook knapper dan iemand die een grauwe indruk maakt. Zorg dat jij je rust kunt pakken. Krijg je ‘s nachts niet genoeg slaap? Kruip overdag dan even in bed en doe een kort schoonheidsslaapje. Je zult zien dat je snel opknapt.

 

Weg met de donkere kringen

Niemand wordt vrolijk van donkere kringen, ook wel wallen genoemd, onder de ogen. Het ziet eruit alsof je nachtenlang hebt doorgehaald. Doordat je te weinig slaapt, breekt je lichaam collageen af. Het is een lichaamseigen eiwit dat voor de elasticiteit van de huid zorgt. Je begrijpt dat als dat afbreekt, dat de elasticiteit minder wordt en daardoor worden de donkere bloedvaten onder de huid beter zichtbaar. Vrouwen hebben het geluk dat ze dit vaak kunnen verbergen met make-up. Voor mannen is het een stuk lastiger. Met voldoende slaap voorkom je deze kringen en zie je er een stuk wakkerder uit. De wallen hoeven overigens niet altijd een gevolg te zijn van onvoldoende slaap. Veel roken, slechte voeding, ziekte of ouder worden kunnen ook de oorzaak zijn.

 

Slapen op je linkerzij

Het is niet zeker of dit echt werkt, maar modellen zweren erbij. Slapen op je linkerzijde brengt veel voordelen met zich mee. Zo helpt het om afvalstoffen te verwerken en beïnvloedt het je spijsvertering op een positieve manier. Deze houding is ook goed voor je rug. Je wervelkolom ligt dan namelijk recht en de druk op je rug wordt zo minder. Op deze manier kan je lichaam zich optimaal herstellen. Het is wel van belang dat je op een goed matras ligt. Een goede, ondersteunende matras van Slaaploods is zeker het proberen waard!

 

Mooier haar met voldoende slaap

Tijdens het slapen herstelt je hele lichaam zich en dus ook je haar. Kamp jij met slaapgebrek? Grote kans dat je haar er dof uitziet en zelfs uit kan gaan vallen. Voldoende slaap zorgt voor gezonde, glanzende haren.

 

Blijf slank, slaap genoeg

Slapen houdt je slank! Slaap je onvoldoende, dan is je lichaam vermoeit en maakt het meer stresshormonen aan. Je slaat makkelijker vet op. Daarnaast heb je niet zoveel zin in koken als je moe bent. Je grijpt dan sneller naar een ongezonde snack. Zorg dus dat je goed slaapt en blijf in shape! bed-945881_640

Rate this post

Plaats een reactie