Home » Gezondheid » Het belang van een EHBO cursus

Het belang van een EHBO cursus

In sommige situaties kan EHBO levens redden. Veel mensen hebben er wel eens mee te maken gehad of zijn er erg door geholpen. Als je bijvoorbeeld een ongeluk(je) hebt gehad op het werk of in het verkeer, kan iemand die een EHBO cursus heeft gevolgd, je vaak goed helpen totdat eventuele hulpdiensten ter plaatse zijn. Veel mensen zijn dan heel dankbaar voor deze EHBO’ers, maar misschien wil je zelf ook wel een EHBO cursus volgen. Op deze manier kun je iets terugdoen voor de medemens en bij veel ongelukjes kun je echt iets betekenen voor het slachtoffer.

 

Een EHBO cursus volgen

Je kunt bijvoorbeeld een EHBO cursus volgen bij G4S. Deze EHBO cursus duurt drie dagen. Dit lijkt misschien veel, maar aan het eind van deze cursus (die gecertificeerd is door het Oranje Kruis) ontvang je wel een EHBO diploma. Deze cursus wordt gegeven door gespecialiseerde instructeurs en gaat in op verschillende levensreddende handelingen. Bij de cursus leer je 18 levensreddende competenties, waarmee je echt iets kan betekenen voor iemand die in nood is. Het is dus zeker de moeite waard om een EHBO cursus te volgen. Een nadeel voor sommige mensen is dat de kosten van een EHBO cursus best hoog zijn. Echter vergoeden veel zorgverzekeraars een deel of alle kosten van de cursus. Dit hangt wel af van de zorgverzekeraar, maar het is dus zeker de moeite waard om eens te onderzoeken hoe het bij jouw zorgverzekeraar zit.

 

Het verschil tussen een BHV cursus en een EHBO cursus

Een EHBO cursus kan ook een hele mooie aanvulling zijn op een BHV cursus. Bij een BHV cursus krijg je ook een onderdeel wat bestaat uit levensreddende handelingen, maar een EHBO cursus is hier zeker een goede aanvulling op. Het is niet zo dat een BHV cursus eigenlijk ook al alle EHBO behandelt. De BHV cursus bestaat namelijk uit vier onderdelen: levensreddende handelingen, alarmeren en ontruimen, communicatie en brandbestrijding. Bij een EHBO cursus ga je veel dieper in op deze levensreddende handelingen.

icon-66783_640

Rate this post

Plaats een reactie