Home » Gezondheid » Hersenen trainen door middel van apps

Hersenen trainen door middel van apps

Gezonde hersenen maken het leven een stuk aangenamer, naar mate dat jouw leeftijd vordert neemt je hersen massa af en ook je denk vermogen neemt af. Door je hersenen te trainen houd je jouw hersenen langer gezond en “jong”.

Je kunt jouw hersenen trainen door regelmatig dingen te doen die veel denk vermogen van jouw hersenen vragen. Ga een nieuwe taal leren, speel sudoku, maak lastige reken sommen.

Ook zijn er apps die erbij helpen je hersenen te trainen, deze apps zijn meestal spelletjes die je kunt spelen, deze spelletjes vragen veel denkvermogen van je. In plaats van je in de trein of bus te vervelen zou je jouw hersenen kunnen trainen door op je gsm een app  te installeren. Hier beneden vindt je vier apps die je zou kunnen spelen op je gsm.

Wordfeud
Wordfeud is een app waarbij het de bedoeling is dat je met letters die je bezit woorden maakt en punten scoort. Je kunt Wordfeud zien als het digitale scrabble.

Kruiswoordpuzzels
De naam van de app zegt je uiteraard al wat deze in houd. De kruiswoordpuzzels zijn geordend volgens moeilijkheidsgraad en afmeting. Mocht je er niet uit komen dan kun je om een hint vragen en dan krijg je een letter.

Mindfeud
Een gratis bordspel waarin je tegels met verschillende kleuren en symbolen op de juiste plaats moet leggen om punten te verzamelen en je tegenstander te verslaan.

Andoku sudoku
Dit is een puzzelspel dat maar liefst tienduizend puzzels bevat. Er zijn zes varianten en acht moeilijkheid graden.

Als je jouw hersenen al regelmatig traint en deze hard laat werken zou je ook nog een brain training kunnen volgen. Tijdens een brain training leer je hoe je jouw hersenen capaciteit maximaal kan benutten. Je leert hoe je sneller en meer informatie kan opnemen door bepaalde technieken toe te passen.

Quiz vragen

Op de website https://www.quiz-vragen.net/ kun je ook je kennis testen. Deze site staat boordevol kennisvragen om je kennis mee te testen!

Rate this post

Plaats een reactie