Home » Gezondheid » Heerlijk slapen

Heerlijk slapen

Dagelijks een goede nachtrust is belangrijk om overdag goed te kunnen functioneren. Tijdens de slaap herstelt je lichaam zich en krijgen je spieren de rust die ze nodig hebben na een drukke dag. Je energielevel wordt weer opgeladen zodat je de volgende dag weer fris en fruitig kunt beginnen wanneer je wakker wordt.

Veel mensen besteden veel geld aan hun interieur, vreemd genoeg wordt de slaapkamer vaak overgeslagen. En dit terwijl een goede nachtrust in de eerste instantie afhangt van een goed bed met een passend matras. Een matras moet de juiste ondersteuning bieden aan je lichaam om te zorgen dat je geen klachten krijgt. Kijk voor meer informatie over het juiste matras en bed op www.altijdgoedslapen.nl.

 

Slaapfabels

Zoals bij veel belangrijke dingen in het leven zijn er ook rondom slapen veel fabels. Je hebt vast wel eens gehoord dat de uren die je voor 00:00 uur slaapt dubbel tellen, dit is helaas een fabel. Ook bestaat er geen Klaas Vaak figuur die slaapzand in je ogen strooit zodat je lekker kunt slapen en fijn droomt. Een slaapmutsje voor je in bed stapt heeft ook een negatief effect op de kwaliteit van je slaap, door alcohol slaap je juist onrustiger. Waarschijnlijk heb je ook wel eens gehoord dat je stil moet blijven liggen als je ‘s nachts wakker wordt, dit wordt eigenlijk juist niet aangeraden. Wanneer je langer dan 20 minuten wakker ligt is het advies om er even uit te gaan om vervolgens weer terug naar bed te gaan.

Slaapfeiten

Natuurlijk zijn er naast fabels ook feiten. Hieronder een opsomming van feiten rondom slapen.

  • Een warm bad voor je gaat slapen helpt je ontspannen en werkt bijna even goed als een slaappil
  • Zwangere vrouwen slapen over het algemeen slechter
  • Mensen die ontspannen in het leven staan slapen beter dan gestreste mensen
  • Een donkere slaapkamer bevorderd de nachtrust
  • Wanneer je 24 uur wakker bent handel je hetzelfde als wanneer je alcohol gedronken hebt
  • Bij slaapgebrek krijg je last van fysieke en psychische klachten
  • Je hebt minimaal 4 uur slaap per nacht nodig om goed te kunnen functioneren
  • Televisie kijken op de slaapkamer bevorderd de slaap niet, integendeel; het houdt je hersenen langer actief waardoor je minder goed slaapt.
Rate this post

Plaats een reactie