Home » Overige » Haarpin

Haarpin

Haarpinnen lijken wel wat op knotsspelden. Het zijn twee dunne pinnen met aan het uiteinde een vorm die zichtbaar is voor iedereen. Als extra item voor de bruid tijdens de trouwerij is het zeer populair. Het geeft net dat ene extra flair. Ook al worden ze daar het meeste voor gebruikt, het houdt niet in dat dit de enige soort op de markt is. Er zijn ook tal van haarpinnen verkrijgbaar die gebruikt kunnen worden bij meer casual gebeurtenissen als een verjaardag van één van je vrienden of zelfs op je werk.

 

Haarpin voor de trouwerij

De haarpin voor de trouwerij is het meest bekend. Deze haarpin is bijna altijd witkleurig aangezien het wel bij de trouwjurk moet passen. Wat opvallend is, is dat er nauwelijks haarpinnen voor de bruid beschikbaar zijn die enorm duur zijn. De echt witgouden haarpin bijvoorbeeld zijn bijna nergens verkrijgbaar. Het gaat meestal om metalen haarpinnen met een laagje zilver om het wel die kleur te geven. Dit zorgt ervoor dat de haarpin voor de bruid een betaalbaar product is

 

Stijl hoe jij het wilt

Doordat de haarpinnen voor de bruid erg klein zijn kun je ze stijlen op de manier die jij mooi vindt. Het mooiste is dat je ze om de knot heen pint en je kunt ervoor kiezen om de gehele knot ermee vol te pinnen, maar je kunt er ook een ander patroon in maken. Dit ligt verder bij jou. Feit is wel dat er altijd een patroon te maken is dat goed bij de bruid past. Hierbij kun je ook verschillende vormen proberen. Je hebt namelijk haarpinnen voor de bruid die in een vorm van een bloemetje zijn afgewerkt of in een vorm van bijvoorbeeld een parel.

 

De haarpin voor een andere gelegenheid

Naast de bruid zijn er ook haarpinnen die voor andere gelegenheden gebruikt kunnen worden. Wat je namelijk moet weten is dat haarpinnen al jaren bestaan. De nu zogenaamde vintage haarpinnen waren gemaakt van ivoor of hout. Deze originele haarpinnen waren een stuk groter dan de haarpinnen die tegenwoordig gebruikt worden voor de bruid. De vintage haarpinnen geven door een hun grote direct een andere uitstraling af. Je kunt ze meer zien als een haarpin voor casual gebeurtenissen.

 

Kleurrijke gebeurtenissen

De bruid zit in de meeste gevallen met een jurk die wit is en je wilt meestal de focus op de jurk hebben en niet de haarpin. Hierdoor is de haarpin automatisch ook die kleur en niet kleurrijk. Maar als je niet als bruid naar een trouwerij gaat kun je een kleurrijke haarpin dragen op bijvoorbeeld een verjaardag of naar je werk.

Conclusie

Haarpinnen worden het meeste met een trouwerij gelinkt. Maar er zijn veel meer soorten haarpinnen te verkrijgen. Er zijn de zogenaamde vintage haarpinnen of haarpinnen die niet wit of zilverkleurig zijn zoals de haarpinnen van de bruid, maar juist kleurrijk. Op die manier is er voor iedere gelegenheid wel een haarpin dit goed bij je past. Het is makkelijk om online te kijken naar verschillende haarpinnen aangezien je ze goedkoop online kunt verkrijgen.

Rate this post

Plaats een reactie