Home » Hobby en vrijetijd » Haagse uitjes

Haagse uitjes

Wil je nog een dagje weg maar weet je niet waarheen? Ga eens lekker een dag naar Den Haag en eventueel Scheveningen. Er is van alles te beleven voor de hele familie maar wat zijn nu echte aanraders voor volwassen?

Verschillende Haagse activiteiten

In Den Haag is veel historie te vinden. Wanneer je van musea houdt ben je hier zeker op het juiste adres. Zo kun je het Mauritshuis bezoeken waar vooral schilderijen uit de 17e en 18e eeuw zijn tentoongesteld. De collectie bestaat uit meer dan 800 schilderijen en een aantal beeldhouwwerken en tekeningen.

 

Wanneer je naar Den Haag gaat met alleen maar volwassen kan een bezoek aan het parlement plannen. De politiek komt de laatste tijd veel in het nieuws vanwege de toestroom van asielzoekers. Er wordt veel gesproken over de zogenaamde goudzoekers. Deze asielzoekers zouden relatief weinig last hebben van de oorlogen en komen puur voor het geld naar Europa. De politiek maakt het mogelijk dat er verschillende opvangcentra worden geopend wat bij menig mens het bloed onder de nagels vandaan haalt. Zo moeten Nederlandse burgers uit hun huurwoning om plaats te maken voor asielzoekers. In mijn ogen moet dit niet kunnen. Nederlanders staan jarenlang op de wachtlijst voor een huurhuis en nu krijgen de asielzoekers voorrang. Nu deze discussie steeds vaker op waait zou het interessant kunnen zijn om het parlement te bezoeken in Den Haag. Wie weet kun je nog met een aantal journalisten spreken over de laatste ontwikkelingen.

 

Na een dagje politiek Den Haag moet er natuurlijk ook even ontspannen worden. Hiervoor kun je terecht bij Crazy piano’s. Hier wordt je voorzien van leuke live muziek met behulp van je raadt het piano’s. Voordat je naar crazy piano’s gaat kun je ook nog even de vernieuwde Scheveningse pier op. Deze is recent verkocht voor drie miljoen euro en grotendeels gerenoveerd. Wanneer je een echte vleesliefhebber bent, ben je hier zeker op het juiste adres. Reserveer een tafeltje bij The rough kitchen. Deze keuken is geschikt voor de echte carnivoren onder ons.

 

In de zomermaanden kan ik begrijpen dat je politiek Den Haag liever vermijd. Neem dan eens een kijkje bij Sea Life. Wanneer je hier een beetje op tijd naar toe gaat kun je rond de middag nog lekker een aantal uur op de boulevard of het strand spenderen. Bij Sea Life zijn allerlei soorten zeedieren te vinden zoals; zebrahaaien, roggen, tropische zeepaardjes en clownvisjes. Nadat je Sea Life heb bezocht ga je op weg naar de Scheveningse boulevard en ga je daar lekker lunchen. Nu je buik weer gevuld is kun je nog even over het strand wandelen of zoals zojuist genoemd de pier bezoeken.

Parkeergelegenheid

Nu is het in Den Haag en Scheveningen bijna altijd druk en kan parkeren erg lastig zijn. Vaak zijn de prijzen hiervan redelijk hoog. Maar wanneer je bij parkeergarage Den Haag parkeert zul je blij verrast worden. Tevens kun je hier parkeren met je elektrische auto, er zijn namelijk diverse oplaadpunten aanwezig in deze parkeergarage.

Rate this post

Plaats een reactie