Home » Overige » Grote maten jassen

Grote maten jassen

Ook voor de grote en brede man is het belangrijk om in elk weertype buiten te kunnen zijn. Het kledingstuk dat daarbij het grootste belang heeft is zonder enige twijfel de jas. Een geschikte jas vinden is voor grote mannen niet altijd even gemakkelijk geweest. De mouwen zijn niet breed of lang genoeg. De borst spant te veel en het geheel zit eigenlijk totaal niet goed. Dat hoeft echt niet te verbazen: een standaard maat is nu eenmaal niet geschikt voor sommige mensen.

Op zoek naar de perfecte jas

Voor mensen die buiten de standaard maten vallen kan het soms een hele zoektocht betekenen om een geschikt kledingstuk te vinden. Ook bij jassen is dat het geval. Het eerste dat je dan moet doen is ontdekken wat jouw exacte maat is van kleding. Dat betekent dus de breedte van het kledingstuk, de lengte, hoe groot de armstukken horen te zijn en ga zo maar door. Gewapend met die informatie kan je het internet optrekken waar er tal van webshops actief zijn die een aanbod aan grote maten jassen voor heren hebben. Nu je weet naar welke maten je hoort te zoeken heb je ongetwijfeld in geen tijd een leuk stuk in handen.

Enkele kledingtips

Wat voor type jas hoor je als grote en brede man dan in huis te halen? De gouden regel hierbij is dat je niet moet gaan voor een jas die kort zit. Een korte jas geeft bij een grote en brede man een komisch uiterlijk en verbreed net jouw lichaam. Ga voor een langere jas. Langere jassen slanken af en kan je bovendien perfect combineren met heel wat kledingstukken. Ga ook steevast voor een neutrale jas zonder al te veel patroon. Te veel patroon geeft op grote mannen immers een gekke indruk. Neutraal is stijlvol en stijlvol dat ben jij.

Rate this post

Plaats een reactie