Home » Kunst » Goochelaar zijn betekent geheimhouding

Goochelaar zijn betekent geheimhouding

Heeft u er ooit over gedacht hoe een goochelaar zijn trucs toch voor elkaar krijgen? Het zijn vaak wonderbaarlijke demonstraties van vingervlugheid en afleiding die ervoor zorgen dat u op het puntje van uw stoel zit te genieten van een show waarin illusie en verwondering centraal staat. Een goochelaar houdt zijn trucs geheim, maar in dit artikel wordt een klein tipje van de sluier opgelicht, hoe werken de trucs van goochelaars?

Waarom houdt een goochelaar alles geheim?

Wellicht vraagt u zich af waarom een goochelaar altijd zo geheimzinnig doet over zijn trucs, hij heeft het toch ook een keer van iemand moeten leren? Natuurlijk is het zo dat er ooit iemand het geheim heeft overgedragen maar stelt u zich eens voor dat u zou weten hoe alle trucs zouden werken, dan was er helemaal niks meer aan om naar een goochelshow te kijken. Er zijn verschillende goochelaars die u in workshops een kijkje achter schermen gunnen maar de grote geheimen blijven natuurlijk onder de hoge hoed.

Wat is het grote geheim van een goochelaar?

Toch had ik beloofd om u een tipje van de sluier op te lichten, het geheim van een goede truc zit niet in de truc zelf, maar in de manier hoe het gebracht wordt door de betreffende goochelaar. En het leuke is dat iedereen dat op zijn eigen manier presenteert, een goochelaar kan nog zoveel trucs van anderen nadoen maar zal er altijd een eigen draai aan geven door de presentatie die de show maakt (of breekt).

Conclusie

Een klein trucje leren is natuurlijk leuk, maar hoe moet u nu de volgende keer naar een goochelaar kijken? Probeer niet om het geheim van de goochelaar te achterhalen maar geniet vooral van de show en de manier waarop het wordt gebracht, u zult er nog meer van genieten…geloof me maar!

4/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie