Home » Kunst » Goochelaar…voor je beroep?

Goochelaar…voor je beroep?

Als men mij vraagt: “Dit doe je voor de hobby zeker?” kan ik vol overgave zeggen dat ik goochelaar ben van mijn beroep. Maar daarnaast nog veel meer, ik ben ondernemer, entertainer, zakkenroller (voor de fun), mindreader en inderdaad ook goochelaar.

Van hobby naar beroep

Vaak hebben mensen het idee dat een goochelaar het erbij doet, als hobby of voor de fun naast zijn normale baan. Ergens klopt dat ook wel, op deze manier werken in Nederland verschillende mensen om optredens te verzorgen voor allerlei soorten feesten. Echter is er een handjevol professionals die het goochelvak echt tot hun beroep hebben gemaakt, deze goochelaar is daar een voorbeeld van.

Vaak begint het als een hobby, die later uitgroeit tot een zeer serieuze bezigheid en voor sommigen zelfs hun baan wordt. Het leuke aan zo’n baan is de enorme afwisseling, het ene moment staat een goochelaar op te treden voor het buurtfeest tijdens de bbq en het andere moment wordt hij ingehuurd om op te treden in het Amstel Hotel voor een chique diner.

Het is makkelijk om te denken dat het niet mogelijk is om je werk te maken van hetgeen waar je het meest van geniet, maar om de stap te zetten is misschien nog wel het moeilijkst!

Eind 2007 nam ik de beslissing om na mijn studie direct van het goochelen mijn beroep te maken, en dat is tot op heden nog altijd een goede keuze geweest! Ik doe het nu sinds die tijd met heel erg veel plezier. Ik heb mijn werk gemaakt van hetgeen ik het allerleukst vind om te doen, dus ik hoef eigenlijk nooit te werken 😉

Een echte professionele goochelaar

Een professionele goochelaar heeft vaak een ander publiek voor zich, in tegenstelling tot een amateur die vaak dezelfde mensen voor zich heeft. Hierdoor kan een professional zijn repertoire zo strak krijgen dat het moeiteloos lijkt te gaan en dat is het verschil met een amateur die vaak verschillende trucs uit de kast moet blijven halen om zijn publiek te blijven boeien.

Lees in dit artikel waarom een goochelaar zijn trucs geheim moet houden >>

Rate this post

Plaats een reactie