Home » corona » Goedkope scooterband kopen online

Goedkope scooterband kopen online

De beste goedkope scooterband koop je uiteraard online. Niet alleen heb je snel een vervangende band in huis, kopen via internet is vaak een stuk voordeliger, en je hebt de grootste keuze. Kies voor de juiste goedkope scooterband voor jouw scooter met deze vier handige tips:

 

Tip 1: Controleer de juiste maat

Er zijn veel bandmaten, je kunt niet zomaar een goedkope scooterband bestellen. Als je niet zeker weet welke bandmaat jouw scooter heeft kun je dat terugvinden in de handleiding. Als je die niet meer kunt vinden kun je het merk en model opzoeken via internet. De maat wordt aangeduid in inches, niet in centimeters! Zelf opmeten is niet aan te raden omdat sommige bandmaten heel dicht bij elkaar liggen.

 

Tip 2: Het ventiel is ook belangrijk

Als jouw scooterband langzaam leegloopt is het mogelijk dat er ergens een klein gaatje zit, of er een spijker door de band prikt. Vergeet ook zeker niet het ventiel te controleren. Het kan zijn dat het ventiel aan de basis is ingescheurd, het is ook mogelijk dat het ventiel van binnen vies is geworden omdat het dopje ontbreekt. Ook een ventieldopje is los bij te bestellen.

 

Tip 3: Let op het profiel

Hoewel er geen wettelijk minimum bestaat voor het profiel op een scooter is een minimale diepte van 0,5mm aan te raden. Er moet wel overal profiel zichtbaar zijn. Neem het zekere voor het onzekere en vervang tijdig kale banden. Bij een nat wegdek is er een groot slipgevaar!

 

Tip 4: Goedkope scooterband koop je online

Via de webshop betaal je niet alleen minder, je kunt ook kiezen uit diverse merken. Bij merkloze scooterbanden weet je niet precies welke kwaliteit je in huis haalt. Door online te bestellen kun je voor de kosten van een huismerk een echt merk scooterband kopen.

5/5 - (2 stemmen)

Plaats een reactie